joi, 28 octombrie 2010

CARTE - CULTURĂ 12/2010 BB

<< Cărţi scrise de analistul şi contabilul Răzvan-Ioan TULPAN,
(lucrările au cod ISBN emis de Centrul Naţional ISBN, Biblioteca Naţională a României, Bucureşti):


1.  ,,Viaţă şi sănătate ... pentru o viaţă sănătoasă"
- autor: analist, asistent / tehnician veterinar Răzvan - Ioan TULPAN, Sibiu, 2010, INDEPENDENT;


2.  ,,Globalizarea şi noile perspective ale statului: statul naţional între colaps şi supravieţuire"
- autor: analist, contabil Răzvan - Ioan TULPAN, Sibiu, 2009, INDEPENDENT.


                                 ADRESA de CONTACT a autorului este:
                           aicarteaiparte.ioan@gmail.com          >>

luni, 25 octombrie 2010

GLUME 2010

 << START <<
                                               ZÂMBIŢI, vă rog!
  1. Un turist merge în concediu pe o plajă dintr-un stat străin. Auzise că pe acolo este posibil să bântuie rechinii feroce aşa că, precaut, îl întreabă pe cel mai vârstnic şi mai serios localnic din aşezare dacă pe acolo se poate face baie în mare, spunând că el auzise tot felul de legende şi de avertismente cum că sunt rechini feroce care, dacă te prind în fălci, "ăla eşti". Localnicul - venerabilul satului (comunităţii), un om sobru şi extrem de serios - îi răspunde categoric că ce a auzit el, turistul, sunt poveşti, şi că nu există nici cel mai mic risc pentru el ca măcar să vadă vreum rechin, darămite să fie atacat de vreunul. La insistenţele turistului, bătrânul îl linişteşte din nou spunând că, dacă va vedea un singur rehin când face baie şi înnoată, el, venerabilul, îi dă cadou 100 de lire sterline! Absolut liniştit şi încrezător, fără nici o grijă, turistul se schimbă în slip şi, tacticos, plonjează cu vână în apă şi înnoată liniştit făcând tot felul de giumbuşlucuri în apa plăcută. După 2 minute, îngrozit şi pe jumătate înnecat, respirând sacadat, se retrage rapid la mal şi, după ce-şi revine din şoc, merge drept la bătrânul sfetnic venerabil pentru a-i cere socoteală: fusese atacat cu ferocitate pe când înnota (e drept că nu de către rechini ci, de către alte lighioane,  cel puţin la fel de feroce). Furios merge la el şi-l întreabă:
  - Omule, spuneai că nu o să mă atace nici un rechin - ai garantat asta! Dar de ce nu mi-ai spus că mai sunt şi altfel de lighioane, de bestii peiculoase şi înfometate pe aici? De-abia am scăpat nevătămat! Cum de ai fost aşa de sigur că nu o să fie nici măcar vreo aripioară de rechin pe aici?
  Venerabilul, serios ca de obicei, răspunse sobru:
  - Sir, ai întrebat de rechini, nu de crocodili. E simplu: eram sigur că nu o să fie nici un rechin pe aici - şi am avut dreptate, deoarece ştiam clar că în perioada aceasta a anului nu sunt deloc rechini pe aici, pentru că le este frică de crocodili!
  Deci fără rechini dar cu crocodili... Turistul nu întrebase corect şi complet.

  2. Două ciocârlii aflate în tr-un sbor de patrulare de rutină, sboară liniştite deasupra unui lan de porumb. Brusc, trece pe lângă ele un avion cu reacţie MIG [...] Lancer care le dă peste cap şi le pârleşte câteva pene. Speriate şi enervate, după ce-şi revin, discută agitate:
  - Nu înţeleg cum de poate să sboare cu o asemenea viteză pasărea asta de fier! spune ciocârlia tinerică, proaspătul recrut, privind la dâra de foc, gaze şi fum din coada reactorului avionului supersonic.
  - Şi tu ai putea sbura cu o asemenea viteză, dacă ţi-ar da cineva foc la coadă! răspunde cu deşteptăciune sergentul major,  ciocârlia veteran.

  3. Din seria vorbe înţelepte & "nu te supăra frate" , că faci riduri şi îţi albeşte păru' (vezi şi posturi de radio cu glume asemănătoare):

  - Măi, când aveam eu limuzină, tu n-aveai bani nici de benzină (pentru brichetă)!  - Când aveam eu avion, tu n-aveai bani nici de corn!  - Băi, sărăcilă, cînd mergeam ieu la Paris, tu nu mergeai nici în vis!  - Când aveam eu GPS, tu n-aveai bani nici de ness, sau măcar de-un ieSeMieS (SMS)!  - Măi sărăcie, când sburam eu la Paris, tu mâncai lapte cu gris!  - Băi, când vorbeam eu cu Obama, tu o mulgeai pe Joiana!  - Când mergeam ieu în merţan, tu te dai pe tobogan, măi sărăcilă!  - Când mi-am luat ielicopter, tu erai un drojdier!  - Cân' ieram ieu şef (boss) la vamă, tu mâncai pită cu slană!  - Când aveam trei celulare, tu n-aveai bani nici de banane!  - Cân' avem ieu celulare şi pager la cingătoare, tu mâncai doar macaroane şi priveai la macarale!  - Când si-o luat bunica plasmă, tu-ţi puneai o cataplasmă!  - Cînd mâncam eu la friptane, tu mâncai doar macaroane!

                                         R.T. Sibiu 2010                                     
>> STOP >>

vineri, 15 octombrie 2010

<< START <<
  GREVĂ la FINANŢELE PUBLICE la mai multe Direcţii ale Finanţelor Publice din Capitală (Bucureşti) şi din ţară, în data de joi, 14/10/2010!
  Funcţionarii publici ai MINISTERULUI DE FINANŢE sunt NEMULŢUMIŢI DE SALARIILE MICI şi de ELIMINAREA SPORURILOR ( sporurile puteau  fi de 3, chiar de 4 ori mai mari decât salariul [de bază] ), nemulţumiţi de volumul mare de muncă la care trebuie să facă faţă! O parte dintre funcţionari primeau sporurile pe drept, conform legislaţiei în domeniu, conform criteriilor de apreciere a performanţei profesionale individuale ( competenţă profesională ), conform eticii, moralităţii şi bunului simţ, în timp ce o altă parte dintre funcţionari primeau bonusuri şi alte tipuri de venituri pe criterii mai puţin corecte şi amorale sau imorale.
  Funcţionari publici cu salarii de 350 RON ( lei noi ), 400, 450, 500, 580 sau 600 RON, SALARII PENTRU O NORMĂ ÎNTREAGĂ DE MUNCĂ, pentru angajaţi cu contract legal de muncă înregistrat la I.T.M. ( Inspectoratele Teritoriale de Muncă [judeţene] ), angajaţi cu carte de muncă.
  CONFORM PREVEDERILOR CODULUI MUNCII din România, o normă întreagă de muncă este de (cca) 168 ore pe lună, adică de 8 ore de muncă pe zi, 5 zile pe săptămână, adică cca 40 de ore pe săptămână, adică 168 de ore de muncă pe lună.
  Salarii de cca 400-500 LEI ( RON ), ECHIVALENTUL a cca 90-120 EURO NU POT ASIGURA UN TRAI DE SUPRAVIEŢUIRE într-un stat membru al Uniunii Europene ( U.E. ) din ianuarie 2007 şi membru al N.A.T.O. din 2004. În ROMÂNIA preţurile produselor de bază dar şi al altor categorii largi de produse este aproximativ la acelaşi nivel cu preţurile din alte state membre ale U.E.; TARIFELE LA UTILITĂŢI PRECUM ENERGIA ELECTRICĂ, GAZE NATURALE, ENERGIE TERMICĂ etc. este comparabil sau chiar mai mare decât tarifele din statele Uniunii Europene ( U.E. = E.U. ), vezi  Belgia, Olanda ş.a.. În U.E., în Franţa, Germania, Belgia, Olanda, Italia, Spania etc. salariile cetăţenilor statelor enumerate sunt de cca 1000-2000 EURO lunar adică de cca 4.200-8400 RON ( lei noi ), adică de cca 42.000.000-84.000.000 lei vechi, iar în ROMÂNIA cea mai mare parte a populaţie ( din sectorul privat şi din sectorul dec stat ) câştigă net ( în mână ) 350, 450, 500-600 RON de regulă până la 1200 RON ( cca 280 EURO ) LUNAR!
  PROTEST ŞI GREVĂ ÎNDREPTĂŢITE ALE FUNCŢIONARILOR din FINANŢE sprijiniţi prin raliere de către FUNCŢIONARI de la FORŢELE DE MUNCĂ. Unde-s mulţi, puterea creşte; o alianţă este totdeauna mai puternică decât forţe dispersate, neunite şi care nu comunică, care nu ar avea o strategie comună, puternică, influentă, fiabilă şi viabilă.
  Salarii mici, protecţie socială slabă, inflaţie, majorări de T.V.A. ( Taxa pe Valoare Adăugată ), majorări de preţuri, evaziune fiscală, corupţie, politici neomogene şi debile ( acţiuni politice [ale clasei politice] de conjunctură, lipsite de substanţă şi de forţă, instabile, populiste, neintegrate într-o reală strategie viabilă şi adaptată de politică internă şi externă ) etc..
  CORUPŢIE şi EVAZIUNE FISCALĂ, ECONOMIE SUBTERANĂ ( cca 33-60 % DIN ECONOMIA TOTALPĂ A ROMÂNIEI ), INGINERII FINANCIARE, LICITAŢII MĂSLUITE - TRUCATE etc. într-o Ţară membră a U.E. şi membră a Alianţei ( militate ) Nord-Atlantice (  N.A.T.O. ).
  Să nădăjduim că lucrurile se vor îndrepta odată cu apariţia unei reale clase politice adevărate formate pe criterii etice, de moralitate, de respect a legilor şi a bunului simţ, o nouă clasă politică căreia să îi pese de Ţară ( de Patrie ) şi de Neamul Românesc! SCHIMBARE aceasta va fi probabil peste cca 10 ani, în anul de graţie 2020 d.Hr., adică peste două mandate şi jumătate de Parlament şi de Guvern ( având în vedere faptul că, peste doi ani [în 2012] vor fi alegeri Parlamentare, automat se va forma un nou Guvern, apoi în anul 2016, respectiv în 2020 vor fi din nou alegeri Parlamentare şi Locale, peste două mandate şi ceva de Preşedinţie [şeful statului se alege din 5 în 5 ani] ).
  Vom trăi şi vom vedea ce va mai fi!
  Doamne-ajută!


"Sibiu-RO-U.E., Vineri, 15/10/2010"
                                                                              "Analist şi Contabi RĂZVAN T."
>> STOP >>

luni, 11 octombrie 2010

 << START << "Articol postat azi, luni, 11/10/2010"


  Dezastru ecologic în UNGARIA, în localitatea Kolontar, aflată la cca 160 km de Capitala BUDAPESTA (Ungaria - stat membru al Uniunii Europene=U.E.).
  Poluare masivă cu  ARSEN, MERCUR  şi alte substanţe / elemente periculoase şi toxice - produsă în urma unui accident. Părâul Torna, afluent al Râului Marcal este poluat masiv cu MERCUR (metal greu, deosebit de toxic - poate produce moartea, cancer ş.a.), ARSEN şi alte deşeuri toxice. S-au înregistrat mai mulţi morţi, dispăruţi şi zeci sau chiar sute de răniţi.
  Râurile poluate se revarsă în Fluviul Dunăre, fluviu care trece şi prin România (stat membru al U.E.., la fel ca şi Ungaria). Dunărea (Danubiul) se varsă în Marea Neagră. Astfel vom consuma peşte din Marea Neagră, peşte intoxicat cu Mercur şi Arsen ş.a.. Autorităţile susţin că deşeurile toxice se vor dilua atât de mult încât poluare la nivelul teritiriului  român de tranzit al Dunării va fi nesemnificativă. Nu toţi oamenii şi specialiştii cred una ca asta. Mercurul şi Arsenul sunt toxice şi, într-o proporţie mai mică sau mai mare (mai diluată sau mai concentrată), au ajuns deja în ecosistem, evident cu efecte extrem de grave şi cu efecte nocive pe termen lung.
  Părerea îndreptăţită şi legitimă a anumitor oameni şi a anumitor specialişti este că trebuia deja declarată alertă de grad zero (0), alertă de risc major şi trebuia acţionat de urgenţă, în colaborare cu autorităţi din statele membre U.E. şi nu numai. Dunărea poluată înseamnă afectarea Ungariei, României, a Mării Negre, a apelor naţionale ale României şi a apelor internaţionale, cu efecte negative asupra comunităţilor care consumă apă (filtrată) din Dunăre. Consumatorii de peşte din Dunăre şi din Marea Neagră vor fi afectaţi!
  COOPERARE şi COLABORARE imediată a autorităţilor U.E., europene şi internaţionale (vezi  O.N.U. / UN.), participare directă şi de urgenţă - evident în urma unor cereri oficiale formulate de autorităţile ungare şi române, dar nu numai din aceste două state membre U.E., pentru reducerea efectelor negative puternice şi pentru prevenirea de urgenţă a spargerii şi deversării de noi deşeuri poluante şi mai concentrate decât cele de la prima şarjă de poluare (octombrie 2010).
  SOLUŢII: Pesonal calificat din mai multe ţări (state care pot oferi din proprie iniţiativă sprijin - evident că este necesar acordul statelor afectate direct pentru a se permite astfel de implicare pozitivă şi absolut necesară a mai multor naţiuni), logistică (echipamente de protecţie pentru personele şi pentru cetăţenii deja afectaţi dar şi pentru cei care pot fi afectaţi, acţionarea şi prin cu alimentaţie şi medicaţie specifică reducerii gradului de intixicare / toxicitate, acţionarea şi prin o  INFORMARE  REALĂ, CORECTĂ, TRANSPARENTĂ, MORALĂ, LEGALĂ, concretă, corectă şi completă cu privire la riscurile poluării mediului şi intoxicării oamenilor, animalelor şi plantelor, cu POLUAREA GENOMULUI ...
  FILTRELE MECANICE, CHIMICE etc. amplasate pe cursul afuenţilor şi pe cursul DUNĂRII, cu mult înainte de vărsarea în Marea Neagră, CĂT MAI APROPE DE SURSA POLUĂRII sunt absolut necesare!  PREVENIREA este ESENŢIALĂ, iar COPERAREA şi COLABORAREA sunt VITALE şi ESENŢIALE!
  Nu credem că expectativa şi monitorizsarea sunt SINGURELE SOLUŢII pentru prevenirea reală, în timp utuil a POLUĂRII. ACŢIONAREA DIRECTĂ ESTE UTILĂ, ARE EFECT PROFILACTIC şi de COMBATERE!


  SUCCES AUTORITĂŢILOR ROMÂNE şi MAGHIARE (UNGARE) şi PARTICIPANŢILOR la ameliorarea efectelor negative şi la prevenirea unui dezastru şi mai mare!


<< STOP <<

vineri, 8 octombrie 2010

 << START <<
                                                B U N Ă  Z I U A !


 Vă invităm la   TÂRGUL NAŢIONAL de CARTE şi REVISTĂ RELIGIOASĂ , ediţia a XI-a,  Sibiu , la  BIBLIOTECA judeţeană ASTRA , corp B (clădirea nouă), la parter. Accesul este liber, GRATUIT. Zilele de desfăşurare a Târgului: de joi (07 octombrie 2010) până duminică (10 octombrie) inclusiv. INTRAREA LIBERĂ!
 Toţi cei ce vin cu gânduri bune sunt bineveniţi!
  Mitropolitul Andrei Şaguna ne îndemna şi ne sfătuia să cinstim pe tot omul, căci nu putem şti spre ce lucru (spre ce lucrare şi spre ce sfârşit) a rânduit Dumnezeu pe unul sau pe altul dintre noi, până la sfârşitul vieţii!
  Vă aşteptăm la târg. Puteţi cumpăra cărţi şi psaltiri (în format mic, de buzunar) şi la preţuri modice, începând de la 3 LEI, 8, 10,12 RON!


>> STOP >>

joi, 7 octombrie 2010

< CARTE: ,,GLOBALIZAREA si noile perspective ale statului: STATUL NATIONAL intre COLAPS si SUPRAVIETUIRE" (vol. I), AUTOR: analist, contabil Razvan-Ioan TULPAN, Sibiu, 2009, INDEPENDENT >

 << START <<
 CARTE:
 ,,GLOBALIZAREA şi noile perspective ale statului: STATUL NAŢIONAL între COLAPS şi SUPRAVIEŢUIRE", vol. I, Sibiu, 2009, INDEPENDENT; cartea conţine 206 pagini în format mare.
Autor: analist, contabil Răzvan-Ioan TULPAN.


 C O P Y R I G H T

 * * * Din cuprinsul lucrării amintim:


 I. ELEMENTELE GLOBALIZĂRII şi sec. XXI ;
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 GLOBALIZAREA POLUĂRII:
 - Poluarea genetică ;
 - Poluarea cosmetică ;
 - Poluarea medicamentoasă ;
 - Poluarea alimentară ;
 - Poluarea electromagnetică ;
 - Puluarea nucleară ...
 GLOBALIZREA CRIMINALITĂŢII ORGANIZATE, a CORUPŢIEI şi a TERORISMULUI . 


 II. STATUL, NAŢIUNEA şi SUVERANITATEA .
 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


 III. STATUL - NAŢIUNE. GLOBALIZAREA - cauză a schimbării.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 - Interacţiuni globalizare - stat ;
 - Adaptarea statelor ;
 - Transformări în givernare ;
 - Statele în competiţie ;
 - Lumea nouă (The NEW WORLD / NUOVO MONDO) ;
 - Reconfigurerea globală şi problemele intercivilizaţionale ...


 IV. GLOBALIZAREA şi MORALITATEA .
 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Pentru mai multe date şi informaţii cu privire la poluare vezi şi www.nasa.gov .


 C O P Y R I G H T


Adresa de CONTACT autorului lucrării este:
aicarteaiparte.ioan@gmail.com


"07/10=oct/2010"


>> STOP >>

miercuri, 6 octombrie 2010

 << START <<
  Elena Băsescu (mama Preşedintelui României Traian Băsescu) a trecut la cele veşnice la o etate venerabilă. Sincere condoleanţe pentru familia îndurerată, în special pentru persoanele cu funcţii publice din familia Băsescu: condoleanţe şi puterea credinţei pentru a trece peste durerosul moment tragic, curaj pentru soţia preşedintelui, pentru preşedintele statului român şi pentru eurodeputatul Elena Băsescu (mezina familiei şi nepoata răposatei). Domnule preşedinte, cu ani în urmă aţi fost lângă un adevărat om puternic: Prea Fericitul Părinte TEOCTIST, Partiarhul Bisericii Ortodoxe Române până la ,,adormirea" sa din anul 2007. De aceea suntem convinşi că nu aţi uitat că Biserica Ortidoxă Română nu respinge oamenii credincioşi din inimă, ci îi sprijină la ceas de restrişte, deci la momente şi la vremuri de grea cumpănă nu suntem singuri: DUMNEZEU este cu noi!
  Curaj şi tărie sufletească! Viaţa merge mai departe, viaţa este un dar mult prea preţios, viaţa este DARUL de la Dumnezeu care trebuie preţuit! Ioan 15, 13; Ef. 5, Psalmul 50, al lui David: Miluieşte-mă, Dumnezeule, după mare mila ta [...], ,,Roagă-te cum poţi, ca să ajungi să te rogi cum trebuie!" (Preot-Arhimandrit Teofil Părăian - Mănăstirea Brâncoveanu).

          Dumnezeu să o ierte pe răposata Elena!         
>> STOP >>