joi, 31 octombrie 2013

Părintele JUSTIN PÂRVU: despre neam şi ţară... şi politicieni!

 Atâta vreme cât nu avem la cârma ţării oameni carte să guverneze cu spirit de jertfă pentru popor şi cu binecuvântarea lui Dumnezeu, nu ieşim la orizont.” (Părintele JUSTIN PÂRVU - trecut la cele veşnice la data de 16 iunie 2013)
Părintele JUSTIN PÂRVU, ne spunea (în cartea "Ne vorbeşte Părintele Justin" vol 1 - la pag. 72-77), că fiind întrebat de un credincios, la alegeri:
  - "Părinte, cu cine să votez?", a răspuns: 
  - "Măi, [...], n-ai pe cine să alegi, dar fă-ţi o datorie acolo cumva şi, dacă pui acolo o pecete, ai grijă să nu-ţi dai sufletul la judecată aşa uşor, gândeşte-te!" 
  Apoi, referindu-se la patria nostră România şi la politicieni şi conducători, Părintele JUSTIN PÂRVU de la Mănăstirea Petru Vodă, mai spunea: 
"Totul se cumpără prin minciună şi din cauza asta merge greu toată ţara. Nici măcar ceea ce este al nostru nu este valorificat [...]." 
Spunea şi că: 
"Poporul stă în sărăcie şi în mizerie şi aşteaptă de la Biserică un cuvânt de îndemnare, un cuvânt de răspundere, un îndemn ca să ştie ce are de făcut. Nu-i spune nimeni [...]."
  ADEVĂRUL ESTE CĂ NE MAI SPUNEAU şi NE MAI SPUN Preoţii-Părinţii aceştia vrednici (şi) bine-plăcuţi lui Dumnezeu... direct, ori prin învăţături, prin cărţi şi predici... chiar şi după trecerea pe cealaltă lume... (căci învăţăturile şi cărţile nu pier, sunt vii şi supravieţuiesc...) Preotul-Părintele Arsenie BOCA, Teofil PĂRĂIAN, Arsenie PAPACIOC, Justin Pârvu, Pr.-Părintele Ilie CLEOPA şi alţii asemenea!... de strajă neamului!
Doamne dă-ne LUMINĂ! Doamne-ajută!


http://www.librariasophia.ro/carti-Ne-vorbeste-parintele-Justin-so-6457.html 
http://atitudini.com/a-aparut-cartea-ne-vorbeste-parintele-justin-vol-ii/ 

miercuri, 30 octombrie 2013

Zahărul alb şi îndulcitorii sintetici - Riscuri!

Riscuri: Zahărul alb şi îndulcitorii sintetici

Zahărul rafinat (alb) (numit şi zaharoză sau sucroză)
şi îndulcitorii sintetici / artificiali (aspartam, acesulfam K, ciclamat, sucraloza, zaharină) ş.a.,
ne pot îmbolnăvi, mai ales când se consumă des şi în cantităţi mai mari!

Acestea se găsesc „ascunse” în numeroase produse: sucuri, lactate cu adaosuri de zahăr sau îndulcitori, dulciuri - napolitane, îngheţată, patiserie, biscuiţi, prăjituri, turtă dulce, bomboane, caramele, ciocolată etc..
Zahărul alb rafinat (numit şi zaharoză sau sucroză) este complet sărăcit de principii nutritive: nu mai are vitamine, minerale, nici enzime şi fibre. Practic nu oferă decât calorii, adică doar energie!
Conform numeroaselor cercetări şi studii, consumul de zahăr alb inhibă procesele normale ale sistemul imunitar, provocând dereglări - precum secreţia anormală a unor mari cantităţi de insulină, inhibându-se astfel secreţia hormonului de creştere secretat de glande (glanda pituitară), hormon care este regulator al sistemului imunitar...
Mai mult, zahărul alb (şi făina albă - care se regăsesc în diverse produse), fiind incomplete, deci sărăcite în principii nutritive complexe pot extrage chiar calciul din oase, în plus consumă (ard) vitamine, minerale, oligoelemente, enzime pentru a putea fi digerate şi absorbite (zahărul alb şi făina albă), tocmai pentru că prin fabricarea lor sunt sărăcite de componentele sănătoase multiple naturale care formează împreună un complex natural normal de principii nutritive care se regăsesc în materia primă de bază - adică în sfecla de zahăr sau trestia de zahăr, respectiv în bobul de grâu integral natural!
Zahărul alb, rafinat este un zahăr denatural şi incomplet
Zahărul alb, rafinat este un zahăr (zaharoză) fabricat industrial, care nu se găseşte ca atare în natură,deci este un tip de zahăr denaturat. Deşi este obţinut din trestie de zahăr sau sfeclă de zahăr, se obţine ca produs finit final, după ce, de-a lungul fluxului tehnologic, s-au eliminat vitaminele, mineralele, fibrele, proteinele, apa ş.a. specifice materiei prime, ajungând finalmente a fi impropriu consumului. Termenul de valabilitate al zahărului alb înscris pe ambalaj este nelimitat – deoarece zahărul este aproape amorf, este un produs mort, deci care nu se mucegăieşte, nu putrezeşte, nu se strică... căci nu mai are nimic viu în el, adică este nenatural şi nesănătos! În aceste condiţii zahărul este acuzat de provocarea numeroase boli şi stări degenerative. Deoarece majoritate oamenilor consumă mai mult zahăr (sub / în diverse forme) decât este necesar, supplusul de zahăr este convertit de ficat în trigliceride şi este stocat sub forma grăsimilor sau se produce colesterol care este depozitat în vasele sanguine, în vene şi artere în principal, acestea putând genera probleme de natură cardiacă, probleme de hipertensiune, tulburări de metabolism, chiar la posibilă violenţă, carii la nivelul dinţilor, ş.a..
Ce spun specialiştii.. ce dovedesc studiile şi cercetările?...
Conform lucrării Dr. Daniel Reid, „TAO – Cartea completă de medicină tradiţională chineză” şi cărţii lui William Dufty, „Sugar Blues”, zahărul crează dependenţă, iar autorii susţin faptul că dependenţa de zahăr este atât de puternică (şi dovedită ştiinţific) încât poate fi comparată cu dependenţa de droguri din punct de vedere al puterii dependenţei (nu şi al efectelor). Conform unor cercetări şi studii ştiinţifice, consumul excesiv de zahăr şi de îndulcitori sintetici şi de produse cu îndulcitori artificiali (aspartam, acesulfam K, ciclamat, zaharină, sucraloza sau E 955 – de 600 de ori mai dulce decât zahărul ş.a.) poate duce, de exemplu în cazul copiilor, la tulburări de comportament şi dificultăţi de învăţare. Deficitul de atenţie, melancolia, anxietatea, disconfortul psihic asociate cu alte afecţiuni ş.a. ar putea fi generate de consumul de îndulcitori sintetici. O problemă este generată şi de faptul că zahărul se absoarbe prea rapid din intestin direct în sânge generând probleme cu pancreasul, ficatul, tulburări de metabolism, chiar creşterea colesterolului rău (LDL) a numărului de trigliceride etc.. Feriţi-vă de sucuruile / băuturile răcoritoare) cu îndulcitori sintetici, cu cofeină, acid fosforic - acestea pot crea dependenţă şi sunt şi nesănătoase! Autorităţile din Singapore, în anul 1991, au interzis vânzarea, în Singapore, a băuturilor răcoritoare dulci, în şcolile şi centrele pentru tineret, subliniind astfel pericolul real reprezentat de zahăr, pentru starea de sănătate a copiilor dar nu numai. Acesulfamul K, aspartamul, ciclamatul ş.a. fiind îndulcitori sintetici (artificiali) care se găsesc în multe sucuri, sunt consideraţi, conform anumitor studii, chiar mai periculoşi decât zahărul rafinat.
Copiii, sugarii, femeile gravide, vârstnicii trebuie să se ferească de consumul des şi în cantităţi relativ mari de zahăr alb şi îndulcitori sintetici. Excepţie, la sfatul medicului, pot face bolnavii de diabet zaharat care pot primi zaharină din cauza problemelor de metabolism generate de diabet – dar doar în urma consultării medicului!
Totuşi, rezistenţa organismului diferă de la om la om, şi pe perioade din viaţa omului, în funcţie de starea de sănătate, de nivelul de stres, de zestrea genetică ş.a., la fel, este influenţat şi de capacitatea de metabolizare, de nivelul imunităţii ş.a., iar toate acestea pot crea o rezistenţă bună la efectele zahărului, îndulcitorilor, aditivilor, al produselor cu zahăr şi îndulcitori. Asta înseamnă că este posibil ca indivizii consumatori să reziste un anumit timp la şocurile date de alimentele prea prelucrate industrial, cu mulţi aditivii (unii toxici)... însă nu este bine să forţăm organismul printr-o alimentaţie nersănătoasă şi un mediu nesănătos!

Înlocuitori naturali ai zahărului
Ca înlocuitori naturali sănătoşi recomandăm: mierea (polifloră, de salcâm - care nu modifică gustul specific al ceaiurilor, al cafelei însă se adaugă în băutura călduţă sub 42 de grade Celsius căci mierea se denaturează în băutura fierbinte când şi enzimele naturale folositoare din miere devin inactive sau mor), melasa şi malţul de orz, siropul de arţar, stafidele, curmalele, smochinele, fructele naturale uscate - fără aditivi, eventual zahărul brut (brun) ş.a.. Zaharurile naturale din aceste alimente naturale se metabolizează – asimilează normal, natural, sănătos, zaharurile precum dizaharidele, frucotoza ş.a., descompunându-se normal şi asimilându-se treptat în procesul digestiei şi al asimilaţiei, ele neprovocând tulburări de metabolism şi nici scăderea imunităţii.

Recomandări
Recomandăm produse naturale, fără aditivi în exces (fără E-uri artificiale), fără pesticide, ierbicide, insecticide, care să fie din zona geografică a consumatorului, deci din partea locului. Acestea sunt în ton şi cu anotimpul din zona consumatorului, în plus, consumatorul născut în acea zonă, foarte probabil, este avantajat, fiind comparibil genetic cu acele alimente.
Este sănătoasă o alimentaţie naturală, complexă, completă, cu alimente de bază (precum cereale naturale, legume şi fructe proaspete naturale, verdeţuri, leguminoase, oleaginoase, seminţe crude naturale, suplimente naturale), alimentaţie echilibrată, adaptată individual, cu varietăţi de produse cât mai puţin procesate – diete la care se recomandă consultarea medicului, nutriţionistului autorizat!
Toate aceste produse se consumă cu moderaţie, nu în exces, căci zaharurile în exces nu sunt necesare organismului. Poftă bună cu alimente cât mai naturale şi neaditivate!

DESPRE AUTOR:
  • Răzvan Ioan Tulpan este analist, contabil, licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al ULBS, cercetător independent şi veterinar. Autorul coordonează şi tehnoredactează lucrări de LICENŢĂ şi MASTERAT, la cerere. Articolele sale sunt vizibile pe www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com. Cărţile sale despre alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale, enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a. pot fi achiziționate şi din librăria din Promenada MALL sau pot fi comandate direct de la autor, la adresa de E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com .

SURSE:
  • Răzvan-Ioan TULPAN, Alimentaţie sănătoasă. Nutriţie naturală [...]”, Sibiu, 2012, pp. 66-67
  • Marius Theodor CABA, „Dietoterapie tradiţională chineză”, Ed. Cimarron, Sibiu, 2011
  • Daniel REID, TAO. Cartea completă de medicină tradiţională chineză”, Editura Colosseum, Bucureşti, 1996, pp. 86-88. Atenţie - în carte sunt şi lucruri nepotrivite
  • Paul ROBERTS, Sfârşitul hranei. Pericolul înfometării în era supermarketurilor”, Editura Litera Internaţional, Bucureşti, 2009, pp. 19-20
  • William Dufty, „Sugar Blues”, Warner Books
  • Revista „Familia ortodoxă”
  • Revista britanică „The Ecologist”
  • http://bebster.ro/articole/gustul-dulce-variante-sanatoase 
  • http://tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/ 


 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN 

 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:

 Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

OFERTA DE CĂRŢI!

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *

 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN 

 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:

 Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *

               GARANTAT  un CADOU GRATIS ... în 3 paşi:
                                             < GARANTAT un CADOU GRATIS în luna NOIEMBRIE 2013:

                             Pasul 1) DACĂ eşti studentă / student la oricare Facultate a ULBS şi

                                                            Pasul 2) iei legătura cu autorul şi

                                  Pasul 3) cumperi în luna NOIEMBRIE 2013 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,

                                              ...  ATUNCI poţi primi
                                                   GARANTAT un CADOU GRATIS la alegere din cele 4 disponibile, din partea autorului:
                                                              a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, 
stafide sau alune ş.a.
sau 
                                                                  b) o periuţă de dinţi (de marcă) cu peri speciali!
sau
c) o pastă de dinţi (poţi alege din mai multe sortimente)
sau
d) o carte BONUS GRATUIT GARANTAT!

                                                                   Vă aşteptăm cu drag! Succes! NU RATA OCAZIA!
                          CONTACT  E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com >

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *
CĂRŢI şi în  LIBRĂRIILE ALEXANDRIA  din PROMENADA MALL Sibiu, cu adaos comercial!
                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *



luni, 28 octombrie 2013

OFERTA DE CARŢI BOOK noiembrie 2013 PLUS Bonus Studente / Studenţi. 2013

 OFERTA de  CĂRŢI / BOOKS  2013 plus CADOURI: 


                   
 https://www.facebook.com/razvan.tulpan/media_set?set=a.502874119802261.100002390330052&type=3


 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:

 Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *



                          




 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN 

 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:

 Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *

               GARANTAT  un CADOU GRATIS ... în 3 paşi:
                                             < GARANTAT un CADOU GRATIS în luna OCTOMBRIE 2013:

                             Pasul 1) DACĂ eşti studentă / student la oricare Facultate a ULBS şi

                                                            Pasul 2) iei legătura cu autorul şi

                                  Pasul 3) cumperi în luna OCTOMBRIE 2013 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,

                                              ...  ATUNCI poţi primi
                                                   GARANTAT un CADOU GRATIS la alegere din cele 4 disponibile, din partea autorului:
                                                              a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, 
stafide sau alune ş.a.
sau 
                                                                  b) o periuţă de dinţi (de marcă) cu peri speciali!
sau
c) o pastă de dinţi (poţi alege din mai multe sortimente)
sau
d) o carte BONUS GRATUIT GARANTAT!

                                                                   Vă aşteptăm cu drag! Succes! NU RATA OCAZIA!
                          CONTACT  E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com >

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *
CĂRŢI şi în  LIBRĂRIILE ALEXANDRIA  din PROMENADA MALL Sibiu, cu adaos comercial!
                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *


 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN efectuează 
Tehnoredactare - Coordonare / Îndrumare:
LUCRĂRI de LICENŢĂ şi MASTERAT!
E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com 
www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro



ORTODOXIA: Creştinismul - ortodox. Învăţături şi rugăciuni

 „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu,
Miluieşte-mă pe mine, păcătosul (păcătoasa)”
Preasfântă Treime, Miluieşte-ne pe noi” 
„Preasfântă Născătoare de Dumnezeu,
Miluieşte-ne pe noi”
Aşa să ne ajute Dumnezeu! 
*
TATĂL NOSTRU
Tatăl nostru,
Care eşti in ceruri,
Sfintească-se numele Tău,
Vie împărăţia Ta,
Facă-se voia Ta,
Precum in cer aşa şi pe Pămant.
Pâinea noastră cea spre fiinţă,
Dă-ne-o nouă astăzi.
Şi ne iartă nouă greşalele noastre,
Precum şi noi iertam greşitilor noştri.
Şi nu ne duce pe noi în ispită,
Ci ne izbăveşte de cel rău.
Că a Ta este împărătia şi puterea şi slava:
A Tatălui şi-a Fiului şi-a Sfântului Duh,
Acum şi pururea şi în vecii vecilor.
Amin.
*

CREZUL (Bisericii) sau SIMBOLUL CREDINŢEI:
Cred întru unul Dumnezeu, Tatăl Atotţiitorul,
Făcătorul cerului şi al pământului, văzutelor tuturor şi nevăzutelor.
Şi într unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Născut,
 Carele din Tatăl S-a născut mai înainte de toţi vecii.
Lumină din lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, nu făcut;
Cel de o fiinţă cu Tatăl, prin Carele toate s-au făcut.
Carele pentru noi oamenii şi pentru a noastră mântuire S-a pogorât din ceruri
şi S-a întrupat de la Duhul Sfânt şi din Maria Fecioara, şi S-a făcut om.
Şi S-a răstignit pentru noi în zilele lui Ponţiu Pilat şi a pătimit şi S-a îngropat.
Şi a înviat a treia zi, după Scripturi.
Şi S-a suit la ceruri şi şade de-a dreapta Tatălui,
Şi iarăşi va să vie cu slavă, să judece vii şi morţii, a Cărui împărăţie nu va avea sfârşit.
Şi întru Duhul Sfânt, Domnul de viaţă făcătorul, Carele de la Tatăl purcede,
Cela ce împreună cu Tatăl şi cu Fiul este închinat şi slăvit, Carele a grăit prin prooroci.
Întru una sfântă, sobornicesacă şi apostolească Biserică.
Mărturisesc un Botez, întru iertarea păcatelor.
Aştept învierea morţilor.
Şi viaţa veacului ce va să fie. Amin.”
*
Faptele milosteniei trupeşti:
1. A sătura pe cei flămânzi (înfometaţi).
2. A da de băut celor însetaţi.
3. A îmbrăca pe cei goi.
4. A primi în casă pe cei străini.
5. A cerceta pe cei bolnavi.
6. A cerceta pe cei întemniţaţi.
7. A îngropa pe cei morţi.
*
Faptele milosteniei sufleteşti:
1. A îndrepta pe cei ce greşesc.
2. A învăţa pe cei neştiutori.
3. A sfătui pe cei îndoielnici.
4. A ne ruga pentru semenii noştri.
5. A mângâia pe cei întristaţi.
6. A suferi cu răbdare asuprirea şi a întări
şi pe alţii la răbdare când sunt asupriţi.
7. A ierta pe cei ce ne-au greşit.
           
Iisus Hristos                                               Maica Domnului
ORTDODOXIA - CREŞTINISMUL ORTODOX - B.O.R.
Pray... Pray... Pray... GOD it's EVERYWHERE!

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + ++ + + + + + + + + + + + + + + + + + + +