joi, 14 august 2014

In memoriam Marius Theodor CABA - medicul acupunctor din Sibiu care a trecut la cele veşnice la 19.08.2012! Dumnezeu să-l ierte!

Comemorare la 2 ani de când medicul acupunctor Marius Theodor CABA din Sibiu a trecut la cele veşnice duminică 19 august 2012! Dumnezeu să-l ierte şi, prin MILA SA, a Maicii Domnului şi a Sfinţilor să-i LUMINEZE CALEA!

Medicul acupunctor Marius Th. CABA din Sibiu a trecut la cele veşnice duminică 19/08/2012! Dumnezeu să-l ierte şi, prin MILA SA, a Maicii Domnului şi a Sfinţilor, să-i LUMINEZE CALEA!
Icoana Maicii Domnului Prodromiţa - Prodromu Sfântul MUNTE ATHOS
CREŞTINISMUL-ORTODOX

BIOGRAFIE* - medicul Marius Th. CABA: http://www.caba.home.ro/cv.htm .
A scris şi a publicat singur şi în colaborare cca 14 lucrări (cărţi) de specialitate, în principal despre acupunctură, ultima carte publicată tratând aspecte de "Dietoterapie Tradiţională Chineză". În anul de graţie 1990 a lucrat 6 luni ca medic al Centrului John Hopkins din Nanjing, CHINA, specializându-se în ACUPUNCTURĂ şi deprinzând şi mai bine tainele acupuncturii direct în CHINA! Ani de zile a avut propriul cabinet de ACUPUNCTURĂ în Sibiu, ROMÂNIA! Avea pacienţi din numeroase ţări precum Franţa, Germania, Italia, Austria ş.a.! A fost considerat, pe drept, un adevărat profesionist, un adevărat "maestru" al acupuncturii! Tot mereu citea noi cărţi, noi studii, noi articole de(spre) medicină, ştiinţă, religie etc., urmărea diverse emisiuni TV, documentare, se documenta neâncetat şi, de multe ori, împărtăşeam reciproc(după o analiză şi un schimb de idei şi de replici, de argumente pro şi contra) ideile culese din diverse domenii, iar discuţiile pe care le purtam erau o adevărată delectare, constituind şi o lărgire a orizontului de cunoaştere! Tot mereu făceam schimb de cărţi, de reviste, de idei, discutam ...  Era un om de la care aveai ce învăţa ...un om deschis la nou, la noi perspective...! 
http://www.caba.home.ro/cv.htm .

  Îi MULŢUMESC fostului meu vecin, medicul acupunctor Marius CABA, pentru SPRIJINUL PE CARE MI L-A ACORDAT DE-A LUNGUL ANILOR ŞI ÎI MULŢUMESC PENTRU PRIETENIA CARE A EXISTAT ÎNTRE NOI, ÎI MULŢUMESC PENTRU CELE ŞAŞE CĂRŢI (împrumutate mie, lucrări DE MARE FOLOS) despre  ALIMENTAŢIE, PE CARE MI LE-A ÎMPRUMUTAT ANUL ACESTA (2012),  CĂRŢI NECESARE pentru documentare, (alături de numeroase alte lucrări şi surse) PENTRU CA SĂ-MI POT SCRIE CEA MAI RECENTĂ CARTE DE ALIMENTAŢIE: "Alimentaţie sănătoasă. Nutriţie naturală şi echilibrată individual [...]" care a apărut anul acesta (2012). Cartea medicului Marius CABA - "Dietoterapie Tradiţională Chineză" figurează la bibliografia cărţii mele şi la notele de subsol. Îi mulţumesc pentru intensele schimburi de cărţi şi de reviste, de idei, pe care le-am făcut între noi, mai bine de 12 ani (APROAPE 20 DE ANI DE CÂND NE-AM CUNOSCUT)! Mulţumesc lui şi familiei sale - soţiei Gabriela (Gabi) CABA cu fetele!
  A fost un profesionist de excepţie, un om înţelegător, generos, serios, deosebit de inteligent, cultivat, deschis, dinamic, spiritual, harnic, un bun familist şi un foarte bun vecin, cu o familie deosebită şi a fost un om cu Credinţă în Bunul şi Milostivul Dumnezeu, un om care nu uita de Sfânta Taină a Spovedaniei, specifică creştinismului-ortodox! Nu făcea deosebire (discriminare)  între starea socială a pacienţilor, a oamenilor şi nu făcea deosebire de rasă! Dumnezeu să îl ierte!
  CONDOLEANŢE familiei şi rudelor ş.a., putere şi nădejde în DUMNEZEU şi în Maica Domnului, curaj şi echilibru sufletesc, putere de rugăciune (şi) pentru soţia sa, Doamna Gabriela (Gabi) CABA şi pentru cele două fiice - Andreea şi Ana Maria! Dumnezeu să îl ierte! Doamne-ajută!
Dumnezeu să îl ierte!

  Omul face fapte bune dar, din nefericire, nu este om pe Pământ care să  nu fie supus greşelii, cum bine spunea Sfântul Apostol PAVEL! Om perfect nu există însă, prin Mila Domnului, nădăjduim să răzbim la LUMINA cea ADEVĂRATĂ a Domnului nostru Iisus Hristos! Dumnezeu să îl ierte! şi să îi socotească cele bune!

Părintele Teofil Părăian, trecut la cele veşnice în anul 2009, spunea în cărţile sale:
"ROAGĂ-TE CUM POŢI,
CA SĂ AJUNGI SĂ TE ROGI CUM TREBUIE!"

Psalmul 50, al lui David:
"Miluieşte-mă, Dumnezeule, după mare mila Ta ..."

Dumnezeu să îl ierte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu