miercuri, 26 februarie 2014

O altfel de Românie?!... O nouă şansă pentru români!? (1)

O altfel de Românie?!... O nouă şansă pentru români!? MSCR
... fără supremaţia absolută a clasei politice cu politicieni care de 25 de ani ne spun poveşti politice vânătoreşti...

Alternativă şi completare morală, legală, legitimă şi practică la slaba politică a partidelor din ultimii 25 de ani de democraţie originală aproape falimentară!

Alternativă şi completare morală, legală, legitimă şi practică la slaba politică a partidelor din ultimii 24 de ani de democraţie originală aproape falimentară!

Eu, am un singur comentariu legat de candidaţii cu şanse reale la prezidenţiale, şi anume ceea ce a spus referitor la conducătorii ţării în general (încă de cu ani în urmă), a spus în adevăr Preotul-Părintele Justin Pârvu (care a vieţuit la Mănăstirea Petru Vodă din Jud. Neamţ), care a susţinut şi în cărţile scrise că:
„Atâta vreme cât nu avem la cârma ţării oameni care să guverneze cu spirit de jertfă pentru popor şi cu binecuvântarea lui Dumnezeu, nu ieşim la orizont.”
Sincer, niciunul dintre candidaţii cu şanse reale, cred că nu îndeplineşte condiţiile, fără a mai pune la socoteală şi alte condiţii... Condiţiile de bază obligatorii, indispensabile şi ELIMINATORII sunt cel puţin 3:
INTEGRITATE (MORALITATE);
PATRIOTISM (cu CREDINŢĂ, deci dragostea de ţară, de neam se împletesc şi coexistă cu respectul pentru credinţa strămoşească);
PROFESIONALISM superior.
Condiţiile se aplică şi la Parlamentari, Miniştrii şi Secretari de stat numiţi, funcţionari de stat superiori, Directori etc.. TU, CETĂŢENE, CE PĂRERE AI?

DOAR ÎMPREUNĂ, UNIŢI, VOM ÎNVINGE!"
Există alternativă morală la politica partidelor din ultimii 24 de ani, politică ce nu a dat rezultate pozitive importante!... Astfel, pentru ieşirea din criza politică şi socială de după decembrie 1989, se pot folosi legitim şi moral Drepturile Omului, conform Constituţiei României şi Tratatului Uniunii Europene, conform Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului (din Carta ONU), în scopul renaşterii morale, sociale, politice, economice şi spirituale, prin oameni morali, echilibraţi şi patrioţi, candidaţi propuşi de societatea civilă! Candidaţi cu ţinută morală, deci integrii - cinstiţi, corecţi şi competenţi, echilibraţi, de valoare, şi neaserviţi politic şi nici altfel, şi patrioţi.
Societatea civilă, cetăţenii, electorii pot să îşi aducă contribuţia la bunăstarea societăţii, şi sunt datori cu acest lucru! În conformitate cu drepturile Constituţionale şi cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului din Carta Drepturilor Omului a O.N.U. şi conform legislaţiei (Tratatului) Uniunii Europene (U.E.), persoanele şi cetăţenii au dreptul la libera întâlnire, dreptul la libertate de exprimare şi libertate de constituire în organizaţii, asociaţii, fundaţii, au dreptul la liberă circulaţie ş.a.. Adică societatea civilă are dreptul şi datoria de a se organiza legal pentru bunăstarea ţării, mai ales în condiţiile în care majoritatea cetăţenilor sunt nemulţumiţi de situaţia din România democratică din ultimii 24 de ani! Situaţia precară, deci nemulţumitoare a României se reflectă şi este vizibilă şi în nivelul de trai scăzut, situaţia economică neperformantă, lipsă de profesionalism, corupţie, nepotism, dezinteres pentru binele ţării... Atitudinea neetică (imorală sau amorală - la limita moralităţii) şi slabele rezultate ale partidelor, ale multor politicieni, precum şi influenţa negativă şi chiat ilegală a unor grupuri de interese / presiune, arată limpede că România nu se îndreaptă în direcţia bună, cu toate că este stat membru al NATO de 10 ani, şi membru al UE de 7 ani. Vezi mass-media: corupţie, scandaluri cu caltaboşi, termopane, borduri, autostrăzi, licitaţii ş.a.), conflicte de interese, licitaţii trucate de „băieţii deştepţi”, trafic de influenţă cu condamnări etc..
Astfel, ar fi util şi necesar pentru societate, ca o alternativă necesară vitală, alternativă etică, morală, legitimă şi corectă la manifestările actuale (de fapt din ultimii 24 de ani de democraţie românească originală) din sfera politică şi electorală, deci ar fi util ca societatea românescă, în ansamblul său, să vină cu astfel de alternative:
- la alegerile locale şi generale (parlamentare), chiar prezidenţiale, societatea civilă, în fiecare localitate din ţară, în fiecare judeţ şi în fiecare circumscripţie electorală să vină cu un număr suficient de candidaţi de adevărată valoare morală şi socială, să concureze realmente cu candidaţii obişnuiţi care evident actualmente dar şi în trecut, erau şi sunt înregimentaţi şi aserviţi politic - candidaţi neînregimentaţi politic, cu C.V.-uri la vedere, oameni corecţi, verticali, credincioşi, inteligenţi şi patrioţi.
Ar fi util ca acest lucru să se petreacă în fiecare judeţ, astfel încât să existe un număr mare de candidaţi reali, apolitici, independenţi, potriviţi pentru funcţiile respective.
Atenţie ca să nu se politizeze sau să nu se deturneze asemenea aplicari ale iniţiativelor de acest gen! Este bine că grupuri mari de oameni se pot întâlni liber şi democratic. Legal (mai ales în spaţii particulare), căci oamenii au acest drept de a se întâlni paşnic la o „şuetă”, la discuţii şi pot discuta diverse, căci sunt destule locuri, clădiri numai bune, şi nici nu se tulbură liniştea şi ordinea publică... Au apus vremurile acelea când nu te puteai întâlni liniştit om cu om...
Deci se pot ţine întâlniri peste tot în ţară (şi în ultimul cătun), la căminele culturale, la fundaţii, la diverse asociaţii, cluburi, organizaţii non guvernamentale (ONG-uri), la cluburi etc., la şcoli, facultăţi, licee, cu ocazia diferitelor sărbători, expoziţii, lansări de carte, târguri se pot dezbate astfel de probleme presante precum cine sunt oamenii cinstiti şi morali, cu competenţă de a candida la alegerile locale şi parlamentare.
Astfel de acţiuni din partea societăţii civile sunt perfect legale, legitime şi morale, chiar sunt indispensabile în actuala societate aflată în derivă financiară, culturală, morală... Căci, restul statelor foste comuniste - state satelit ale URSS (Rusia), din fostul bloc comunist şi care actualmente sunt state membre în U.E., toate, cu excepţia României şi Bulgariei, o duc mult mai bine decât România şi Bulgaria. Deci doar noi, românii şi bulgarii, avem salarii de mizerie şi o societate în derivă, pe când restut statelor foste comuniste care acum sunt membre în U.E. sunt la un nivel mult superior nouă... ca salarii, ca vizibilitate pozitivă, ca apreciere internaţională... Plus altele...

Să nu uităm că suntem români ortodocşi, suntem creştini-ortodocşi, iar strămoşi precum Domnitorul Mihai Viteazul - care a unit Principatele Române şi a dat jertfa supremă, Voievodul moldovean Ştefan cel Mare şi Sfânt, Martirii-Mucenici Brâncoveni şi mulţi alţii, s-au jerfit şi s-au ostenit pentru neam, pentru ţară, pentru unitatea românilor... iar noi, în zilele de astăzi, când nu este prigoană ca pe vremuri, noi stăm şi lăsăm ţara şi neamul de izbelişte, hrană la lupii răpitori!? Căci Preotul-Părintele Justin Pârvu care a vieţuit la Mănăstirea Petru Vodă din Jud. Neamţ, a spus şi în cărţile scrise, că:

„atâta vreme cât nu avem la cârma ţării oameni care să guverneze cu spirit de jertfă pentru popor şi cu binecuvântarea lui Dumnezeu, nu ieşim la orizont”.
A se vedea cărţile şi părerile din cărţile cinstiţilor - „Ne vorbeşte Părintele Justin" (vol. 1 şi 2) şi cărţile Părintelui Pr. Arsenie Boca ş.a., la fel, articole a diverşi autori din revista ortodoxă „Atitudini". Sfântul Apostol PAVEL spune(a) că, pe cât este cu putinţă, să trăim în bună pace cu toţi oamenii..., dar sigur nu spune(a) că trebuie să fim proşti de blânzi ori blânzi de proşti sau proşti de ascultători... JUDECĂ TU...!!! Plus altele... Vom reveni!...


SURSE:
Carta Universală a Drepturilor Omului a O.N.U.: http://www.un.org/en/documents/udhr/ ;
*Cartea „Ne vorbeşte Părintele Justin" (vol. 2), Mănăstirea Petru Vodă, jud. Neamţ, pp. 127-128;

Despre autor:
Răzvan-Ioan Tulpan este autor a 9 cărţi. Este analist, contabil, licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al ULBS, cercetător independent şi veterinar. Autorul coordonează şi tehnoredactează lucrări de licenţă şi masterat, la cerere. Articolele sale sunt publicate pe www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com. Cărţile sale despre alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale, enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a. pot fi achiziționate şi din librăria Alexandria din Promenada MALL sau pot fi comandate direct de la autor, la adresa de E-mail:  AiCarteAiParte.ioan@gmail.com .

Autorul Răzvan Ioan Tulpan publică articole şi în ziarul local MESAGERU de SIBIU, care are redacţia pe str. Revoluţiei nr. 1, et. 1, Mun. Sibiu:

* * * 
Pentru informaţii despre expediţii montane la care puteţi participa, puteţi accesa website-ul fratelui meu,
alpinistul Teodor TULPAN (Fane):  http://www.tulpan.ro/ro/scoala-de-alpinism-pt-incepatori_news29.html 
* * * 
 COORDONARE şi TEHNOREDACTARE lucrări de LICENŢĂ ȘTIINȚIFICE ȘI ARTICOLE ȘTIINȚIFICE! 
                          EDITARE: CĂRŢI, BROŞURI, AFIŞE ş.a.                          
   G  R   A  F  I  C  Ă  : COPERŢI CĂRŢI - AFIŞE - PLIANTE - FLUTURAŞI ş.a. 
VĂ AŞTEPTĂM! E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com            

Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

 OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS! vezi mai jos!
_______________________________

 OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS!    OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS!   OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS! 
CUMPERI oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la autor şi câştigi GARANTAT cartea "RĂSCOALA" - de Liviu REBREANU - nou-nouţă, ediţie cartonată!
OFERTĂ VALABILĂ numai  în perioada 09-16 decembrie 2013!
CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ### & http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/

 VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG! SĂRBĂTORI FERICITE! 
             Autorul, Răzvan-Ioan TULPAN                                                                
 



 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN 

 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

1 + 1 GRATIS! OFERTA SPECIALĂ din partea autorului! CUMPERI oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la autor şi câştigi GARANTAT cartea "RĂSCOALA" - de Liviu REBREANU - nou-nouţă, în ediţie cartonată! OFERTĂ VALABILĂ doar în perioada 09-16.12.2013! CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ### & http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/ .
VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG! SĂRBĂTORI FERICITE! >

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *

 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN 

 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

* * * Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:

 Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *

               GARANTAT  un CADOU GRATIS ... în 3 paşi:
                                             < GARANTAT un CADOU GRATIS în luna FEBRUARIE 2014:

                             Pasul 1) DACĂ eşti studentă / student la oricare Facultate ULBS şi

                                                            Pasul 2) iei legătura cu autorul şi

                                  Pasul 3) cumperi în luna  FEBRUARIE 2014 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,

                                              ...  ATUNCI poţi primi
                                                   GARANTAT un CADOU GRATIS la alegere din cele 4 disponibile, din partea autorului:
                                                              a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, 
stafide sau alune ş.a.
sau 
                                                                  b) o periuţă de dinţi (de marcă) cu peri speciali!
sau
c) o pastă de dinţi (poţi alege din mai multe sortimente)
sau
d) o carte BONUS GRATUIT GARANTAT!

                                                                   Vă aşteptăm cu drag! Succes! NU RATA OCAZIA!

                          CONTACT  E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *
CĂRŢI şi în  LIBRĂRIILE ALEXANDRIA  din PROMENADA MALL Sibiu, cu adaos comercial!
                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * *


joi, 20 februarie 2014

PUNGEŞTI - ROMÂNIA - STOP EXPLOATĂRII gazelor de şist!

PUNGEŞTI - ROMÂNIA - STOP EXPLOATĂRII!
Compania Chevron şi exploatarea gazelor de şist la Pungeşti!



http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/companii/de-ce-a-reizbucnit-scandalul-chevron-pungesti-319513.html
______________________________________________
______________________________________________

Articole ale autorului Răzvan TULPAN în ziarul "Mesagerul de Sibiu":

4. http://www.mesageruldesibiu.ro/societate/opinii/9554-sarea-iodata-in-bucate


 COORDONARE şi TEHNOREDACTARE lucrări de LICENŢĂ şi MASTERAT! 
                          EDITARE: CĂRŢI, BROŞURI, AFIŞE ş.a.                          
   G  R   A  F  I  C  Ă  : COPERŢI CĂRŢI - AFIŞE - PLIANTE - FLUTURAŞI ş.a. 
VĂ AŞTEPTĂM! E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com            

Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

 OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS! vezi mai jos!
_______________________________

 OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS!    OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS!   OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS! 
CUMPERI oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la autor şi câştigi GARANTAT cartea "RĂSCOALA" - de Liviu REBREANU - nou-nouţă, ediţie cartonată!
OFERTĂ VALABILĂ numai  în perioada 09-16 decembrie 2013!
CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ### & http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/

 VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG! SĂRBĂTORI FERICITE! 
OFERTA DE CĂRŢI! VALABILĂ DIN 15.11.2013! VĂ AŞTEPTĂM!
 Autorul, Răzvan-Ioan TULPAN

 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN 

 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

OFERTA DE CĂRŢI! VALABILĂ DIN 15.11.2013! VĂ AŞTEPTĂM!
1 + 1 GRATIS! OFERTA SPECIALĂ din partea autorului! CUMPERI oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la autor şi câştigi GARANTAT cartea "RĂSCOALA" - de Liviu REBREANU - nou-nouţă, în ediţie cartonată! OFERTĂ VALABILĂ doar în perioada 09-16.12.2013! CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ### & http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/ .
VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG! SĂRBĂTORI FERICITE! >

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *

 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN 

 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

* * * Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:

 Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *

               GARANTAT  un CADOU GRATIS ... în 3 paşi:
                                             < GARANTAT un CADOU GRATIS în luna FEBRUARIE 2014:

                             Pasul 1) DACĂ eşti studentă / student la oricare Facultate ULBS şi

                                                            Pasul 2) iei legătura cu autorul şi

                                  Pasul 3) cumperi în luna  FEBRUARIE 2014 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,

                                              ...  ATUNCI poţi primi
                                                   GARANTAT un CADOU GRATIS la alegere din cele 4 disponibile, din partea autorului:
                                                              a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, 
stafide sau alune ş.a.
sau 
                                                                  b) o periuţă de dinţi (de marcă) cu peri speciali!
sau
c) o pastă de dinţi (poţi alege din mai multe sortimente)
sau
d) o carte BONUS GRATUIT GARANTAT!

                                                                   Vă aşteptăm cu drag! Succes! NU RATA OCAZIA!

                          CONTACT  E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *
CĂRŢI şi în  LIBRĂRIILE ALEXANDRIA  din PROMENADA MALL Sibiu, cu adaos comercial!
                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * *