luni, 20 octombrie 2014

ROMÂNII - CONDAMNAŢI la SUFERINŢĂ, în pragul alegerilor prezidenţiale... dar şi după alegerile din turul 2!?

# ROMÂNII - CONDAMNAŢI la SUFERINŢĂ, în pragul alegerilor prezidenţiale!?
Deschid articolul cu o întrebare simplă şi la obiect, legată de vot, căci acordarea votului de către alegător pentru un candidat, ar trebuisă însemne practic acordarea încrederii - asta dacă votarea are loc în condiţii morale, oneste, onorabile, loiale, deci corecte. Aşadar întrebarea este simplă şi nu se referă la faptul că alegătorii şi votanţii au sau nu au încredere în candidaţii care  ar trebui să fie onorabili, integrii, buni profesionişti etc.:

Întrebare: 
   - "Sunteţi, voi candidaţii, demni de încredere?"

aveţi dreptul la un răspuns sincer, onest, adevărat... !

Sincer vorbind, este vizibil faptul că niciunul dintre politicienii consideraţi "de vârf" şi recunoscuţi ca atare (nelegitim, căci vârfurile sunt putrede ori slabe) în arena politică, NU ESTE DE ŢINUTĂ MORALĂ măcar NORMALĂ, (şi NICI SUPERIOARĂ), mai mult, aş dori să-mi spună cineva dacă există vreun politician din vârful ierarhiei partidelor ori al alianţelor politice care să fie competent, integru, liber şi cu spirit patriotic şi de sacrificiu, căci un anumit om spunea, la modul general că „atâta vreme cât nu avem la cârma ţării oameni care să guverneze cu spirit de jertfă pentru popor şi cu binecuvântarea lui Dumnezeu, nu ieşim la orizont.” - [Preotul/Părintele Jusin PÂRVU]. SĂ FIM CINSTIŢI CU NOI ÎNŞINE ŞI CU ŢARA ASTA: nu avem conducători vrednici care să fie bineplăcuţi bunului Dumnezeu! Cu aşa conducători... aşa viitor... http://tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/2014/02/o-altfel-de-romanie-o-noua-sansa-pentru.html 

Este limpede că sistemul democratic original românesc nu este unul cu adevărat funcţional, iar acest lucru îl vede oricine, căci în cei aproape 25 de ani de democraţie, oamenii obişnuiţi au trăit în sărăcie, cu salarii mizerabile (MINIME) care anul acesta erau de cca 600-850 RON, cu groaza că nu-şi pot plăti facturile, ratele etc., stresaţi lună de lună, zi de zi, în timp ce numeroşi oameni de afaceri necinstiţi şi majoritatea politicienilor au fost şi sunt imorali deci necinstiţi, iar aceştia şi alţii ca ei au trăit şi trăiesc în lux. DECI, DE 25 DE ANI NE CHINUIM, INDIFERENT CARE PARTID ORI CARE ALIANŢĂ A FOST LA PUTERE - şi au fost cam toate fie la guvernare în Guvern, ori în Parlamentul României etc.. Deci, încă mai credem în POVEŞTI NEMURITOARE CU O ŢARĂ PROSPERĂ, CU EGALITATE, CU UN TRAI DECENT...? Eu nu mai cred demult că clasa politică românească face ceva important, cu adevărat bun pentru ţară, pentru neam (cu puţine excepţii). 


Alegerile prezidentiale?! 
Probabil, ca daca ii comparam, Ponta nu ar fi superior lui Iohannis, dar nici sasu' nu e cine stie ce! De fapt, in politica, in campaniile din (aproape) intreaga lume, se promoveaza DOAR IMAGINI care nu sunt reale, candidatii sunt diferiti de imaginea promovata in mass-media, pe afise. ASTEA SUNT IMAGINII DE SCENA, IDEALE ALE CANDIDATILOR, doar cu partile bune. Deci de multe ori votam doar o imagine de scena, decat un om. Deci nici Ponta nici Iohannis nu sunt nici integrii, nici patrioţi (deci şi credincioşi creştin-ortodocşi într-o ţară majoritar ortodoxă), profesionişti de exceptie ş.a.. Interesant faptul că, noi românii, deşi în majoritate suntem cetăţeni români de etnie română şi de credinţă creştină-ortodoxă, am ajuns în turul 2 al alegerilor prezidenţiale, să fim nevoiţi a alege între un român ortodox şi un etnic german evanghelic. Noi românii trăim în relaţii bune cu ceilalţi etnici, convieţuim paşnic, la fel, în ţară există diverse culte oficial acceptate, însă normal este ca o ţară cu majoritate etnici români creştin-ortodocşi, să fie condusă de o persoană  reprezentativă - aceasta însemnând în mod firesc un român creştin ortodox. Vedeţi, ciudăţeniile istoriei: românii ortodocşi vor fi conduşi şi reprezentaţi de un etnic neamţ, evanghelic, deci care nu este ortodox. ATENŢIE, nu interpretaţi cele scrise aici ca având cumva vreo tentă rasială ori de discriminare religioasă, căci nu este cazul. Ceea ce am subliniat este faptul că normal şi reprezentativ pentru oricare stat de pe glob, este să fie  condus de un cetăţean de respectiva etnie şi credinţă dominantă şi reprezentativă în acea ţară. De exemplu în Spania este conducător etnic spaniol de religie catolică căci majoritatea spaniolilor sunt etnici spanioli catolici.
Inţeleg ca multi doresc sa votam, căci pe cineva trebuie sa votăm, să alegem, căci pe asta se si bazeaza politicienii: sa ii alegem indiferent cat de răi sunt ei. ESTE TIMPUL SA NU MAI VOTAM ILUZII, adica POLITICIENI care promit, si apoi clar ca NU RESPECTA PROMISIUNILE.
Eu unul nu acord votul nimanui in turul 2, căci VOTUL AR INSEMNA INCREDERE, iar eu nu pot minţi ca as avea incredere in ei! VOTEAZA ALTII, ESTE O TARA LIBERA! 


Bazarul cu Iluzii: chiar o fi mai bun pentru ţară Iohannis, căci nici Ponta nici Iohannis nu sunt mari integrii, nici mari patrioţi, nici profesionişti de excepţie... 

Nu spun că politicienii americanii ar fi sfinţi - căci nu sunt -, dar noi nu avem politicieni de anvergura lui Bill Clinton, JFK, Medeleine Albright, ori Margaret Thatcher, chiar Nelson Mandela etc.. 
Deci, de fapt votăm nişte personaje false, nişte holograme politice. ÎN ACEŞTI 25 DE ANI DE DEMOCRAŢIE NICIODATĂ OMUL OBIŞNUIT NU A TRĂIT BINE - mereu cu salarii mici, cu pensii mici, cu alocaţii mizerabile atât pentru şcolari cât şi pentru mame şi nou-născuţi. 
NU MAI VOTĂM RĂUL POLITIC - mic ori Mare. Am mai votat în trecut cu gândul că să mai schimbăm regimul lui cutare, să vie alţii la putere cu altă orintare... dar degeaba. 
PA... NU MAI VOTĂM NULITĂŢI sau MEDIOCRITĂŢI, mai ales că-s corupţi, nepatrioţi, şantajabili... 

Dar eu, CU CINE VOTEZ? Cu nimeni: nici cu răul mic, nici cu răul Mare! Răul e rău... Bazarul cu Iluzii: chiar o fi mai bun pentru ţară Iohannis, căci nici Ponta nici Iohannis nu sunt mari integrii, nici mari patrioţi, nici profesionişti de excepţie...  Nu spun că politicienii americanii ar fi sfinţi - căci nu sunt -, dar noi nu avem politicieni de anvergura lui Bill Clinton, JFK, Medeleine Albright, ori Margaret Thatcher, chiar Nelson Mandela etc..  Deci, de fapt votăm nişte personaje false, nişte holograme politice. ÎN ACEŞTI 25 DE ANI DE DEMOCRAŢIE NICIODATĂ OMUL OBIŞNUIT NU A TRĂIT BINE - mereu cu salarii mici, cu pensii mici, cu alocaţii mizerabile atât pentru şcolari cât şi pentru mame şi nou-născuţi.  NU MAI VOTĂM RĂUL POLITIC - răul mic ori răul Mare. Am mai votat în trecut cu gândul că să mai schimbăm regimul lui cutare, să vie alţii la putere cu altă orintare... dar degeaba.  PA... NU MAI VOTĂM NULITĂŢI sau MEDIOCRITĂŢI, mai ales că-s corupţi, nepatrioţi, şantajabili...

După 14 ani, în al patrulea mandat, cred şi eu că Iohannis a făcut ceva în Sibiu, oricum nu a făcut minuni - eu sunt sibian. Dar era şi cazul să facă măcar ceva, după atâţia ani. Eu mă refer la ţinuta morală (a se citi imorală) a celor 2 candidaţi din turul 2. Căci eu NU VOTEZ şi NU ACORD ÎNCREDERE unor indivizi corupţi, nepatrioţi, care nu-s nicidecum genii politice şi nici genii administrative. Deci nu doresc la cârma ţării gospodari care sunt corupţi, imorali şi nepatrioţi. CORUPŢIE există peste tot pe glob, din păcate până şi un apostol - Iuda Iscarioteanul a fost corupt. LA CÂRMA ŢĂRII trebuie să fie oameni buni, integrii, profesionişti de excepţie, patrioţi, cu capul pe umeri... - cei mai buni dintre cei mai buni! ÎN ALTE ŢĂRI, 1): când un ministru plagiază, ca-n Germania - acesta zboară din politică (exculs sau demisionar); 2): când un consilier prezidenţial greşeşte chiar doar la nivel declarativ - îşi dă demisia (consilierul ptr. cultură al lui Barack Obama; 3): la fel când un preşedinte (al Germaniei) face declaraţii tendenţioase legate NATO, de militarii nemţi din NATO - acesta demisionează... ASTA ÎNSEAMNĂ O ASUMARE A RESPONSABILITĂŢII în cazul greşelilor comise, la fel, demisii 4): în cazuri de imoralitate şi corupţie precum în cazul parlamentarilor britanici demisionari surprinşi cu prostituate cu cca 4-6 ani în urmă. ÎN ROMÂNIA NESIMŢIREA POLITICĂ ÎNTRECE FILMUL... Cele de mai sus înseamnă etică şi responsabilitate... Şi, apropos de tineret: am participat şi eu la câteva conferinţe (naţionale şi internaţionale) cu tematici de genul "Societatea românească - încotro?", "Sistemul politic şi Politica din România" şi s-au dezbătul şi problematici precum tinerii şi modelele pe care le oferă acestora societatea. Răsfoiţi ziarele Click şi Libertatea şi [scuzaţi] dar veţi găsi drojdia societăţii sub emblema de VIP-uri, personalităţi, MODELE [bune?] de urmat - adică indivizi şi tipe imorale, infractori, bogătani cu vile din afaceri ilicite şi din corupţie, politicieni marionetă, corupţi etc.. Deci dacă acceptăm până şi la cârma ţării şi în Guvern şi în Parlament, la conducerea multor instituţii, acceptăm prosteşte oameni imorali, corupţi, şantajabili şi nepatrioţi, ATUNCI CE PRETENŢII SĂ MAI AVEM DE LA TINERET? Ei se inspiră din nulităţi, din Internet-ul plin cu de toate - bune şi multe rele...

Profesioniştii de excepţie nu intră în politică, ei au etică, sunt oameni morali, în plus NU SUNT PRIMIŢI VECI ÎN GAŞCA MAFIOŢILOR şi a IMORALILOR. Le strică afacerile şi aranjamentele. Când am spus nepatrioţi nu m-am referit strict la Iohannis, căci ar fi sas - nu are legătură. Nepatriot este şi unul şi altul: şi Ponta şi Iohannis. PATRIOT este cel care luptă pentru binele ţării, sacrificând chiar binele personal. PATRIOT [conform DEX on line] = "Persoană care își iubește patria și luptă pentru apărarea și prosperitatea ei." DEMNITARII AU DEPUS UN JURĂMÂNT, la fel Preşedintele etc.., ei apără ţara, legile (doar teoreric). Unde vedeţi politicieni patrioţi în România? În nici un caz în vârful piramidei politice! DECI IMORALITATEA, CORUPŢIA, MINCIUNA, NEPATRIOTISMUL - astea sunt deranjante. ONOAREA se spală puţin atunci când politicianul îşi asumă cu adevărat greşelile, căci, deşi prea târziu, măcar demisionează ori sistemul îl demite, căci a fost prins furând, greşind grav. ASTA SPUN. Dar nu se întâmplă decât foarte rar la noi, în România. Ăştia ai noştri nici în ceasul al 12-lea nu demisionează - vezi Ponta cu plagiatul, Iohannis cu 6 case etc.. 

Cineva a motivat că este bine să mergem la vot chiar şi dacă ne anulăm votul, căci cei care au murit la Revoluţie au murit pentru democraţie şi pentru alegeri libere. În principiu este corect, însă sunt convins că eroii nu au murit pentru ca noi să votăm nenorociţi şi imorali etc.. Idealul era obţinerea unei democraţii autentice, fără comunişti şi cu oameni integrii şi patrioţi, buni creştini la cârma ţării! Să fim cinstiţi măcar înaintea eroilor martiri şi înaintea lui Dumnezeu: aleşii şi numiţi ţării din 25 de ani de democraţie, doar rar au fost integrii, patrioţi şi bineplăcuţi lui Dumnezeu. Sunt convins că martirii eroi din Decembrie 1989, de la Revoluţie au murit în speranţa unei democraţii autentice, cu  candidaţi şi cu conducători integrii, patrioţi, buni creştini. Iar, din păcate am avut parte de comunişti, corupţi, nepatrioţi, neplăcuţi lui Dumnezeu. Sunt convins că eroii nu ar fi ales la cârma ţării candidaţi corupţi, nepatrioţi, neplăcuţi lui Dumnezeu etc..
Noapte bună dragi compatrioţi români, oriunde v-aţi afla!... şi aveţi  grijă ce faceţi duminică la alegeri, căci nu sunt candidaţi integrii, nici patrioţi. Eu unul nu votez căci nu am cu cine, dar fiecare face cum îl îndeamnă conştiinţa şi cinstea... Doamne-ajută! 

Candidatul Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale în turul 2 din 16.11.2014. #