vineri, 21 august 2015

ALIMENTE DE EVITAT sau CE NU MÂNCAM?... plus SPORT! Programul "PPSS"!

ALIMENTE DE EVITAT sau CE NU MÂNCAM?
vezi mai jos

   
                                                         Autorul, Răzvan-Ioan TULPAN
Comenzi & CONTACT
E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG!

ALIMENTE DE EVITAT sau CE NU MÂNCAM?
Pentru o bună sănătate şi pentru un metabolism echilibrat, este recomandată evitarea alimentelor prea procesate (prelucrate) industrial, prea aditivate, a celor mult diferite de materiile originare. Astfel, evitaţi următoarele alimente şi materii prime care dăunează sănătăţii sau, oricum, nu contribuie la un metabolism normal.
Evitaţi sau măcar micşoraţi mult consumul de produse precum:
1. Zahărul alb (adică rafinat) şi produsele cu mult zahăr alb / rafinat, căci afectează negativ splina, pancreasul şi ficatul, dăunează metabolismului, afectează imunitatea reducând mult puterea de luptă contra infecţiilor;
2. Îndulcitorii sintetici (artificiali) precum:
ciclamat, aspartam, acesulfam K, sucraloză ş.a.
3. Făina albă (deci prea rafinată şi incompletă), sărăcită de vitamine, minerale şi de fibre, şi produsele cu făină albă;
4. Margarina de toate tipurile şi produsele cu margarină – patiserie cu margarinăîngheţată, ciocolată cu magarină, dulciuri cu margarină şi cu zahăr alb rafinat în exces, ş.a.. Eliminaţi produsele cu margarină, adică cu uleiuri vegetale hidrogenate / uleiuri vegetale interesterificate (margarină cu posibile diverse adaosuri de vitamine şi verdeaţă) sau cu uleiuri vegetale parţial hidrogenate; înlocuiţi margarina din produse cu ulei presat la rece, cu unt ş.a.;
5. Produsele cu aditivii (E-uri) sintetici precum:
arome sintetice (artificiale), coloranţi sintetici (artificiali), nitrit de sodiu (din mezeluri, produse şi conserve de carne şi cu carne, care au termen de valabilitate mare, de 1-2 ani), potenţator de aromă, antiaglomerant ş.a..
De asemenea feriţi-vă de prepararea şi incălzirea alimentelor la microunde şi pe plite cu inducţie magnetică.
Pe lângă aceste sfaturi şi îndemnuri, vă recomandăm să consumaţi produse cât mai naturale, deloc sau puţin modificate faţă de starea naturală, legume şi fructe fără ierbicide şi fără pesticide şi nemodificate genetic. Spălaţi foarte bine legumele, fructele şi verdeţurile, sub jet de apă curentă şi prin scufundare în apă 30 sec.-1 minut.
Evitaţi carnea şi produsele din carne, lapte şi lactate, ouăle ş.a. care provin de la animale şi păsări crescute industrial cu adaosuri de hormoni de creştere şi multe antibiotice în furaje.
Nu uitaţi că mişcarea fizică şi sportul, alături de relaxare contribuie în mare măsură la o viaţă sănătoasă, la starea de sănătate întreţinută şi prin renunţarea la fumat şi la acool în exces.

Numeroşi specialişti, medici, nutriţionişti recomandă o alimentaţie sănătoasă, fără produsele şi aditivii enumeraţi mai sus. Mens sana in corpore sano!

Pe lângă recomandările de mai sus privitoare la alimentaţie, recomandăn practicarea SPORTULUI, sau cel puţin executarea de exerciţii fizice uşoare, de cel puţin 2-3 ori pe săptămână, lucru care ajută şi la reducerea impactului celulitei!



************************************************************************************************************    
Vă informăm că la data 31 decembrieie 2014 exista un alt benefiaciar - Dnul N. cu familia, din Bucureşti, inclus în programul "PPSS" - Programul de Protecţie Socială Specială, beneficiar care a primit ca mic sprijin, un colet cu cărţi noi în val de cca 100-120 RON. 
Programul "PPSS" a fost creat şi implementat de D-nul Răzvan-Ioan TULPAN, autorul cărţilor. 
Includerea persoanelor în programul "PPSS" înseamnă acordarea unui ajutor financiar sau / şi material persoanelor incluse în program în calitate de beneficiari ai sprijinului. În urma vânzării de cărţi ale autorului Răzvan-Ioan TULPAN, o parte din banii încasaţi este şi va fi folosită în programul "PPSS" pentru sprijinirea membrilor-beneficiarilor programului, adică a anumitor persoane aflate în dificultate, precum  sinistraţi, refugiaţi, copii orfani, oameni bolnavi, persoane cu handicap, oameni ai străzii ş.a..
Doamne-ajută!
************************************************************************************************************    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu