miercuri, 28 octombrie 2015

DEMAGOGIA din societate, din politică!

DEMAGOGIA din societate, din politică etc. şcl....
Să nu ne îmbătăm cu apă rece, căci ştie Dumnezeu exact câte parale facem fiecare... Dacă am avea puterea şi curajul, onestitatea şi demnitatea de a ne vedea într-adevăr singuri sufletul (în Lumina Adevărului, în Duhul Sfânt), mulţi am fi mai modeşti şi mai umili, smeriţi... Faţa omului către lumea pământească (societate) poate fi şi este una (cosmetizată, fardată), pe când faţa către Dumnezeu este cu totul alta... căci Dumnezeu se uită la inima (sufletul) omului, nicidecum la faţa lui. Sf. Apostol Pavel nu se preamărea, şi era Apostol al lui Hristos... Dumnezeu cu mila! Mai de apreciat sunt Părinţii-Preoţii: Teofil Părăian, Arsenie Papacioc, Justin Pârvu, Părintele-Pr. Arsenie Boca ş.a. asemenea, căci la aceştia, ce spuneau, era şi în suflet... pe când alţii fac paradă cu aşa-zisa inteligenţă a lor etc. etc.. SĂ NU UITĂM - conform Sfintei Scripturi (Ed. IBM al BOR) - ICorinteni 3, 19: „Căci înţelepciunea lumii acesteia este nebunie înaintea lui Dumnezeu, pentru că scris este: «El prinde pe cei înţelepţi în viclenia lor»."

Privitor la politicieni, la demagogie şi la prefăcătoria şi prezenţa lor de cameleoni, rezultatele politicilor din ultimul sfert de secol de democraţie, vorbesc de la sine: 
multă vorbărie şi, în general realizări mediocre sau minore... Situaţie reflectată de salariile mizere de 800-1000 de lei, de sistemul de sănătate grav bolnav etc..
Suntem în Uniunea Europeană de aproape 9 ani (dela 01.01.2007) şi în NATO de 11 ANI (din martie 2004) însă situaţia socială şi economică este cam de nivelul lumii a treia, sau de nivelul celor mai slabe state în curs de dezvoltare...

miercuri, 7 octombrie 2015

Realitatea şi ASOCIAŢII PROTECŢIA CONSUMATORILOR


ALIMENTAŢIE SĂNĂTOASĂ? NUTRIŢIE NATURALĂ? versus REALITATEA DE ZI CU ZI
 

Oricare cumpărător şi consumator observă că, o parte considerabilă din alimentele din magazine, nu sunt tocmai sănătoase! Şi acesta este adevărul!
Privitor la produsele alimentare pe care le putem cumpăra din magazine şi supermarketuri şi privitor la alimentaţia din România (ca stat membru al Uniunii Europene (U.E.)), subliniem câteva aspecte importante: pentru ca noi, românii să consumăm produse alimentare mai bune şi relativ sănătoase, este necem alimente corespunzătoare din producţia internă (alimente româneşti precum făina de porumb (mălaiul), grâul, uleiul de diverse feluri (tipuri), fructele autohtone, legumele româneşti din seminţe româneşti, verdeţurile noastre româneşti ş.a.), şi este absolut necesară susţinerea producătorilor români şi prin politici guvernamentale şi locale uşor aplicabile şi adaptabile, inclusiv prin stimularea financiară a acestor mici şi mari producători, fermieri, întreprinzători, prin acordarea de subvenţii în timp util, acordarea de ajutoare când situaţia o cere, plus absorbţia de fonduri europene, toate acestea cu un real impact pozitiv. Astfel ne susţinem producţia internă, dar şi economia, căci importurile sunt plătite în Euro sau dolari americani (USD / $), iar de multe ori produsele alimentare importate sunt scumpe şi de calitate inferioară, cu numeroşi aditivi nesănătoşi, cu pesticide, insecticide, fungicide, nitriţi, nitraţi, hormoni de creştere, modificate genetic etc.. Specialiştii spun asta!
La acestea adăugăm necesitatea susţinerii producţiei şi economiei (şi) prin achiziţionarea produselor româneşti corespunzătoare ş.a. de către supermarketuri, de către marile lanţuri (reţele) de magazine. Alte state îşi apără în mod legitim interesele (chiar prin măsuri moderate legitime de protecţionism), unele chiar cu protecţionism incisiv, iar România se pare că nu-şi prea apără interesele legitime agricole, economice astfel încât, în consecinţă, în magazine găsim numeroase produse de import, unele net inferioare (calitativ şi din punct de vedere al conţinutului, al prezenţei substanţelor toxice, al nitriţilor, nitraţilor, pesticidelor, insecticidelor, fungicidelor) celor româneşti ale agricultorilor şi fermierilor români, producători de legume, fructe, verdeţuri, carne, ouă, icre, lapte, derivate din lapte ş.a.. Înfiinţarea de asociaţii agricole, cooperative, sindicate independente şi influente ale ţăranilor, fermierilor, producătorilor, procesatorilor etc. cu reprezentarea şi prezenţa obligatorie a acestor asociaţii, cooperative, sindicate la nivel local în fiecare consiliu local dar şi judeţean din ţară, în mod oficial şi legal permanent, poate constitui şi constituie, cu o legislaţie adecvată elaborată şi de Parlamentul României, cu girul Guvernului României, sub oblăduirea Comisiilor de specialitate din Parlament, toate acestea constituie baze reale pentru desţelenirea şi dezgheţarea agriculturii României, a industriei de procesare a produselor româneşti superioare celor de import, aceasta în condiţiile în care există numeroase voci care declară răspicat faptul că România a devenit un debuşeu, chiar „o groapă de gunoi” pentru anumite produse inferioare şi chiar cu potenţial toxic din U.E., Europa şi nu numai!
Participarea societăţii civile şi prin crearea de ONG-uri, de asociaţii, fundaţii ş.a. care să se implice efectiv chiar şi în procesul consultare a societăţii de către autorităţile locale şi centrale, plus participarea (reprezentanţilor) fermierilor, agricultorilor (ca în SUA, Canada, Franţa ş.a.) la consultări şi la şedinţe ale autorităţilor locale (consilii locale şi judeţene ş.a.) şi chiar şi la nivelul autorităţilor centrale şi chiar europene (ale U.E.), constituie premise esenţiale de bază pentru progres şi pentru consumul de alimente sănătoase.
Acestea sunt doar câteva condiţii fundamentale, esenţiale, vitale şi indispensabile pentru ca agricultorii, fermierii, producătorii, pescarii, vânătorii ş.a. „să fie auziţi” şi sprijiniţi cu adevărat, iar pentru aceasta aceştia trebuie să participe realmente la consultări, la negocieri exact în chestiunile care privesc direct (şi chiar şi indirect) pe fiecare categorie în parte! Să nu uităm că autorităţile administrative, politice locale şi centrale-gvernamentale au tocmai acest rol: de reprezentare a intereselor legitime ale ceţăţenilor, ale alegătorilor, deci şi ale producătorilor de alimente ş.a.. Aşadar dialogul şi participarea plus lobby-ul ş.a. pot da legitimitate acţiunilor, orientărilor şi programelor guvernamentale, locale dar şi europene (şi ale U.E.)! Una dintre atribuţiile organelor statale este tocmai buna şi corecta reprezentare, cu măsurile de rigoare ş.a., cu respectarea de către politicieni şi autorităţi, legislativ şi executivul ş.a. a intereselor corecte şi morale, a intereselor legitime şi normale ale consumatorilor, producătorilor, deci ale locuitorilor şi cetăţenilor României, ale statului român, ale naţiunii române - de la muncitori la militari, de la ţărani simpli la medici, profesori, copii, elevi şi studenţi, preoţi şi poliţişti, judecători, jandarmi, pensionari etc.!
În această conjunctură nefavorabilă României şi nefastă pentru starea de sănătate a românilor, este absolut necesară o reformă legislativă reală, puternică, de impact imediat şi pe termen mediu şi lung, reformă care să pună pe picioare agricultura, producţia şi procesarea internă, şi deci, economia! ... căci de 23 de ani încoace trăim într-o democraţie şi economie de piaţă care are ca rezultate dependenţa tot mai mare a României de produse şi aditivi de import care, în destule cazuri, nu sunt tocmai benefice sănătăţii, şi care are ca şi consecinţă creşterea morbidităţii şi mortalităţii şi scăderea natalităţii, cu nou-născuţi şi sugari tor mai puţin viabili, deci nesănătoşi şi bolnăvicioşi, cu degradarea genetică a oamenilor (a genomului), cu posibile mutaţii genetice şi cu creşterea clară a impactului anumitor afecţiuni etc., cu impact negativ şi în viitorul îndepărtat asupra zestrei genetice a românilor! Aceasta este o realitate acreditată şi de specialişti şi organisme şi organe interne şi externe şi internaţionale, realitate negativă evidenţiată şi în urma controalelor şi referatelor şi concluziilor desprinse în urma activităţii (lor), dar şi prin coroborarea cu alte surse de date şi informaţii. Oricum, impactul negativ al multor aditivi sintetici, al anumitor E-uri, al procesării industriale ş.a. este în mod clar dovedit ştiinţific atât în România şi SUA, cât şi la nivel global, şi este recunoscut oficial şi de autorităţi, subliniat şi specialişti, institute şi de mass-media etc.!
Organisme de control şi monitorizare precum Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (România), FDA (SUA), ministere, laboratoare ş.a. au date şi informaţii oficiale, studii, rapoarte care dovedesc clar problematica alimentară în general!
Deci, este necesară aplicarea de noi strategii viabile şi practice, cu o reformă legislativă adecvată, cu folosirea bună a fondurilor europene care rămân practic nefolosite, cu protejarea (intereselor) României, plus susţinerea reală şi participativă a agricultorilor, a fermierilor, a micilor întreprinzători şi a ţăranilor ş.a., căci oamenii de jos au fost, sunt şi vor fi (de veacuri, de milenii) „talpa ţării”! 1
„Doar împreună, uniţi fiind, vom reuşi, vom învinge!“
În încheiere precizăm că chiar şi preoţii şi monahii sunt preocupaţi de problematica alimentară, Părintele Arhimandrit Mărturisitorul Justin Pârvu precizând în cartea „Ne vorbeşte Părintele Justin” (vol. 1 şi 2) că, de multe ori ne otrăvim cu mâncarea aceasta plină de aditivi, denaturată, intens procesată (prelucrată) industrial, de multe ori hrană din import, iar copiii devin nesănătoşi şi ajung adolescenţi nesănătoşi. Părintele Justin de la Mănăstirea Petru Vodă (care a trecut la cele veşnice, la Domnul, la data de 16 iunie 2013) a mai precizat că „atâta vreme cât nu avem la cârma ţării oameni care să guverneze cu spirit de jertfă pentru popor şi cu binecuvântarea lui Dumnezeu, nu ieşim la orizont”, [nu ieşim la lumină], iar „o guvernare fără Dumnezeu este o guvernare fără conştiinţă”.2 Vorbe perfect adevărate şi de folos pentru neam şi pentru ţară! Deci noi, ca neam, ca ţară, cum dorim să trăim, să fim guvernaţi? ... sub mâna şi oblăduirea lui Dumnezeu sau altfel? Căci oricine poate vedea cum merg treburile în ţara noastră, atât economic cât şi politic, cu influenţe şi interese străine ... Pentru o bună conducere a ţării sunt necesari conducători drepţi, cu moralitate, cu etică, profesionişti, cinstiţi, harnici la gând şi la fapte, echilibraţi, calculaţi, înţelepţi, patrioţi, credincioşi, curajoşi şi oameni de omenie ... români veritabili ... Eu aşa cred că este bine! ... Judecă tu! ... Doamne-ajută!
______________________________
SURSE:
1 Răzvan-Ioan Tulpan, „Alimentaţie sănătoasă. Nutriţie naturală şi echilibrată individual. Ecologie şi ereditate. Analiză comparată în spaţiu şi timp. <<Hrana noastră cea de toate zilele>>”, Sibiu, 2012, pp. 223-224, ş.a.. © Articolul prezentat aici nu este identic cu materialul din carte, s-au mai făcut modificări, adăugiri de către autor! [n.a.] COPYRIGHT Toate drepturile aparţin autorului ©
2 Pr. Justin Pârvu, Ne vorbeşte Părintele Justin (vol. 2), Petru Vodă, Neamţ, februarie 2013, pp. 127-128 ş.a..
NOTĂ: Fragmente din articolul de mai sus au apărut în ziarul "Mesagerul de Sibiu", 2-8-august 2013, la pag. 6, în articolul cu titlul "Alimentaţie sănătoasă versus realitatea dee zi cu zi".
-------------------------------------
A T E NŢ I E !
În Concluzie se observă necesitatea ÎNFIINŢĂRII unor ASOCIAŢII PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR, private, cu un rol consultativ ş.a., cu experţi, jurişti, laboranţi ş.a., plătiţi din fonduri private, din donaţii şi activişti voluntari pro bono, după modelul american / SUA!
Totul în spiritul drepturilor şi libertăţilor constituţionale din România, plus cu drepturi şi libertăţi conferite şi de apartenenţa României la spaţiul comunitar / UE.
_______________________________________________________

Într-o altă ordine de idei, ZILELE TRECUTE (cam pe 28-iulie-2013) M-AM GÂNDIT la înfiinţarea unui "Club al Scriitorilor, Autorilor, Reporterilor și Jurnaliștilor"... căci cineva a întrebat dacă avem aşa ceva la noi şi am spus că în România nu sunt prea multe, dar găsim în CANADA, SUA... !
Deci, cu titlu informal, există "CLUBUL SCRIITORILOR, AUTORILOR, REPORTERILOR și JURNALIȘTILOR- CSARJ"!
Bine aţi venit! Welcome!
                          CONTACT  E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com >
Despre autor:

Răzvan-Ioan Tulpan este analist, contabil, licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu (licenţiat al al Facultăţii de Drept „Simion Bărnuţiu”) și cercetător independent.
Articolele sale pot fi găsite online pe www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com şi www.terra-cultural.blogspot.com, iar cărţile sale despre alimentaţia sănătoasă, globalizare, umor, enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, relaţii internaţionale, credinţa ortodoxă ş.a. pot fi achiziționate din librăria din MALL sau pot fi comandate direct de la autor, la adresa de E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *
Tehnoredactare - Coordonare / Îndrumare:
LUCRĂRI de LICENŢĂ şi MASTERAT!
E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro


                                                                                ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^
Autorul, Răzvan-Ioan TULPAN şi oferta specială de 10 cărţi ale autorului, cu oferta de preţuri

* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:

 Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan


 Cărţi şi în LIBRĂRIILE ALEXANDRIA din Sibiu Promenada MALLL cu adaosul librăriei!

Despre mine

Răzvan TULPAN
Analist, Contabil, Licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (licenţiat al Facultăţii de Drept), Autor de cărţi, Autor de articole în ziare (Mesagerul de Sibiu), Creştin-ortodox, Cetăţean român ...