joi, 31 martie 2016

Ştirile din 1 Aprilie, oferite gratuit în avans!

    Ştirile din 1 Aprilie, oferite gratuit în avans:

  • Arnold Schartzenegger se mută definitiv pe Marte, ca Guvernator al Planetei;
  • Chuck Norris obţine cel de al 23-lea DAN din maximum 10 posibili, ca sportiv luptător;
  • Elvis Presley a condus în anii '70 o maşină Dacia Logan, din Dallas în Chicago;
  • Apar reţelele de socializare "Faceboom", "BodyBook" şi "Twister"...
  • Mâine 1 Aprilie, John Smith din North Dakota va câştiga la Loterie 4,600,000 $;
  • Apare pe piaţă telefonul superinteligent 7G, modelul invizibil - roz, auriu, negru şi alb;
  • "ET" revine pe Planeta de adopţie - Terra, cu fratele său mai mic "et", văr primar cu yETi pământeanul;
  • Moş Crăciun face cadouri în avans, cu ocazia Zilei Păcălelilor...   

miercuri, 30 martie 2016

Apa şi hidratarea! RISCURI!

Apa naturală şi de robinet (tratată şi aditivată) şi hidratarea! RISCURI!

 Apa naturală şi de robinet (tratată şi aditivată) şi hidratarea 

Apa înseamnă Viaţă. Apa - element vital indispensabil vieţii. Apa este element vital, esenţial şi indispensabil vieţii, practic fiecare celulă a corpului conţine apă; excreţia - deci eliminarea diverselor materii şi substanţe nefolositoare sau în plus în organism se face în prezenţa apei: prin lacrimi, transpiraţie, respiraţie, urină, materii fecale, aburi, strănut, expectoraţii, usuc, mucoase ş.a. se elimină apă din organism.
Apa este esenţială în procesul digestiei, apa spală organismul şi îl curăţă. Apa este vitală, apa purifică, apa înseamnă viaţă. 
Să consumăm apă (vezi mai jos în articol - apă naturală neaditivată/neclorinată, de izvor verificată, direct de la sursă ș.a.) şi să evităm sucurile cu îndulcitori sintetici (artificiali) din comerţ, băuturile carbogazoase (cu arome artificiale, cu coloranţi artificiali, cu acid fosforic, cu conservanţi toxici), căci aceste băuturi constau de fapt din apă plus o serie de chimicale şi, cu rare excepţii, este apă denaturată nesănătoasă! 
Atenție, așa-zisele sucuri/băuturi naturale nu sunt din fructe stoarse (în cutii carton de 1L, 2L): 100% naturale, sau 50% conținut de fruct, 20-25% conținut de fruct, nu sunt suc stors din fructe, ci conțin, conform listei cu ingrediente: apă, suc din concentrat, zahăr ș.a.. Așadar este apă plus concentrat care nu este suc stors la rece din fructe, nu este nici măcar apă cu sirop natural, deci nu este (100%) natural, este procesat industrial, modificat etc...
Există sucuri BUNE, NATURALE, de ex. la 3 litri, din fructe presate la rece, adică chiar naturale, nu cu concentrat, fără conservanți, fără arome adăugate, pasteurizate, în vid, în pungă cu robinet... Este adevărat că prin pasteurizare se distrug enzimele din fructe/suc însă rămân mineralele, oligoelementele, cele mai multe dintre vitamine. LE RECOMAND, căci și eu consum. 
Sau suc proaspăt din fructe proaspăt stoarse cu robot storcător care separă sucul de pulpă, iar atunci recomand amestecarea sucului natural obținut cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, ca antioxidant natural bun!
Ne putem prepara singuri: o limonadă bună şi fără aditivi (storcând manual o lămâie tăiată în două în 1 litru de apă, cu adaos de puţină miere sau zahăr brut brun), sau putem consuma suc natural de soc (flori uscate de soc, lămâie, zahăr) care are aciditate naturală şi putem bea ceaiuri naturale din plante sau ceaiuri medicinale din plante (medicinale) însă doar conform prospectului, în dozele menţionate, cghia la recomandarea medicului sau farmacistului. Natural, bun, sănătos, ieftin!
Hidratarea cu apă, ceaiuri naturale, prin consumul de fructe de sezon sau / şi legume şi din zona geografică a consumatorului – hidratarea este foarte importantă şi curăţă organismul de toxine, curăţă şi spală şi rinichii. Nu se combină fructele cu legumele şi nici pepenele cu fructele, căci poate inmhiba digestia. Pepenele verde, roşu, galben se consumă separat de alte alimente. Fructele nu se amestecă cu alte alimente!

Se recomandă consumul apei naturale de (la) izvor, netratate cu cloruri, derivaţi ai aluminiului etc., eu personal am consumat apă de izvor direct de la sursa de captare, netratată, deci în stare naturală din Răşinari (izvorăşte mai de sus de Păltiniş) şi Polplaca (izvorul Liei)Altfel, se recomandă filtrarea “apei de robinet” prin filtru cu cărbune şi prin alte tipuri de filtre; apa să fie păstrată în recipiente din sticlă: dacă este posibil, a nu se păstra în PET-uri (ambalaje de unică folosinţă din material plastic)!
Apa de robinet (potabilă) este bună pentru consum însă, pentru a putea fi consumată de către oameni, apa din baraje este tratată obligatoriu cu derivaţi ai clorului, sau chiar ai aluminiului precum şi cu alte substanţe specifice, depinde de staţiile de tratare, de zonă, ţară, tehnologie etc.. La Sibiu avem apăde la Gura Râului şi Sadu, adică apă de baraj de munte, care este totuşi mai bună decât apa calcaroasă de şes.Această tratare a apei din baraje este absolut necesară - se fac analize chimice specifice, apa este considerată potabilă adică bună de băut, însă tratarea sau aditivarea poate avea uneori şi mai multe efecte negative dovedite asupra oamenilor, animalelor dar şi plantelor şi terenurilor etc.: 
1) Distruge anumite microorganisme, paraziţi ş.a. care pot dăuna sănătăţii prin ingerarea de apă şi prin spălarea mâinilor, fructelor, legumelor, tacâmurilor ş.a. cu apă;
2) Impurifică apa cu diverse substanţe (precum clor sau / şi derivaţi ai aluminiului, flor ş.a.) care, sunt improprii consumului de către om. Tratarea apei cu electricitate pentru a putea fi potabilă, de asemenea nu este cea mai bună alegere.
Nerecomandată este încălzirea apei şi a alimentelor pe plite electrice, la aparate / diverse tipuri de cuptoare şi plite generatoare de câmpuri electro-magnetice, cu inducţie, la microunde, deoarece există
riscuri directe şi indirecte. Plantele udate cu apă încălzită la microunde s-au uscat, s-au îmbolnăvit după câteva zile. (vezi Dr. Daniel Reid, dar cu grijă, căci sunt şi lucruri pe care le consider negative în carte!)

Apa clorinată (datorită conţinutului de clor), în unele cazuri, poate afecta grav sănătatea: poate distruge flora microbiană normală specifică  a tubului digestiv, uneori poate cauza chiar probleme de inimă şi de circulaţie a sângelui - conform lucrării de "Dietoterapie tradiţională chineză" a lui Marirus Th. Caba.

Apa potabilă de (la) robinet se poate purifica într-o anumită măsură prin fierberea ei şi lăsarea în repaus 1-2 zile în scopul eliminării derivaţilor clorului. În apă se pot pune obiecte de argint (tacâmuri, monede etc.) vreme de o zi pentru ionizare, purificare parţială. Se pot folosi filtre cu cărbune activ pentru purificare. Apa infestată (cu paraziţi) poate transmite paraziţi ca atare sau în formă larvară, de proglote – de ex. lamblii, oxiuri, tenii, limbrici ş.a.. Astfel, se recomandă, pe lângă detoxifierea periodică a organismului prin posturi (alimentare sau/şi religioase (ortodoxe)), şi deparazitarea de 2 ori pe an (la recomandarea medicului, cu interdicţii la femeile gravide). Câteva metode simple, accesibile şi ieftine de deparazitare este necesară urmarea indicaţiilor medicului pentru deparazitare şi detoxifiere (dezintoxicare): - consumarea de căţei de usturoi pe stomacul gol - consumarea de sâmburi/seminţe crude de dovleac - consumarea de seminţe de in (conţin acizi graşi de tip omega) cu efect laxativ. Evitaţi sursele neverificate de apă şi posibil contaminate, căci există riscul ca prin consumul de apă, spălarea mâinilor, a tacâmurilor, recipientelor, fructelor, legumelor să se producă contaminare, deci îmbolnăvire!
Privitor la alimentaţia de la mănăstirile româneşti, cu bucurie vă spunem că măceşele sunt considerate regele fructelor alpături de merele naturale. Să nu consumăm apă (suc), lichide cu mai puţin de 30 minute înainte şi după masă, căci se diluează sucurile gastrice şi este influenţat echilibrul electrolitic din stomac, îngreunându-se digestia. O rugăciune spusă înainte şi după masă, un „Tatăl nostru” şi un „Mulţumim” sunt de folos!
Se recomandă consumul de apă minerală naturală (neîmbogăţită în mod artificial cu dioxid de carbon), maximum cca 1 L pe zi (prea multe minerale pot dăuna), de apă plată sau direct de apă de izvor (în special de la munte) din surse montane, în ambalaje din sticlă (sticle/ recipiente din sticlă) dacă este posibil şi nu din PET-uri, apă cu sigla produs microbiologic pur, cu sursa, cu analiză chimică, cu certificat de laborator, cu avize, STAS-uri şi standarde de conformitate care sunt prezente pe etichetele produselor.

Se recomandă consumul a 1,5-2,5 Litri de apă de persoană zilnic, însă cantitatea depinde de mai mulţi factori: de greutatea (masa) corporală, de anotimp, de nivelul de transpiraţie, de starea de sănătate, de tipul alimentelor consumate, de cantitatea de alte lichide, fructe şi fructe consumate, etc. - practic cantitatea de apă necesară individului nu este fixă ci variabilă şi depinde de necesităţile personale de hidratare de la acel moment!

Institutul Naţional de Sănătate Publică din Quebec - Canada a publicat studiul „Fluoridarea apei: o analiză privind efectele pozitive asupra sănătăţii şi riscurile fluoridării apei”, având în vedere faptul că, de cca 60 de ani, apa se tratează şi cu fluoruri în diferite state ale lumii. Din acest studiu canadian vizibil pe Internet (http://www.inspq.qc.ca/pdf/publications/705-WaterFluoration.pdf) aducem în atenţia publicului: în Quebec - Canada cele trei chimicale folosite sunt sodium fluoride, sodium fluorosilicate şi acidul fluorosilicic (sau hexafluorosilicic). […] „Aceste chimicale provin din industria de fosfaţi.” [...] „În anul 2004, 66 % din polulaţia americană şi 75 % din populaţia din Ontario au acces la apa potabilă cu fluoruri (fluoridată)În Quebec doar 7% din populaţie are acces în mod curent la apa fluoridată”, conform studiului. (p. 17 din studiu).
Conform altor studii, efectuate în alte state ale lumii, există suspiciuni conform cărora, în special în cazul copiilor, ar exista unele cazuri de favorizare a unor forme de diverse afecţiuni! Societatea Americană pentru Cancer (www.cancer.org) susţine că există suspiciuni cu privire la efectele apei cu diverşi aditivi precum fluorurile. Astfel, de la nivelul tubului digestiv, fluorurile şi clorurile ş.a. se absorb în sânge şi în organe!... acestea în condiţile în care, o serie de specialişti au susţinut că este totuşi posibil ca, în anumite situaţii de cancer osos, apa astfel tratată să aibă un rol în apariţia şi dezvoltarea acestiui tip de cancer (osteosarcom). Această problematică ridică numeroase controverse... similar cu problematica efectelor negative ale utilizării cuptoarelor cu microunde, ale telefoanelor mobile generatoare de unde radio şi de câmpuri electromagnetice...

Dacă recipientul (așa-zisa sticlă de plastic) tip PET cu apă, suc, este ținut în soare va elimina/transmite Bisfenol A / BPA (Toxic) în lichidul din PET, dar va elimina BPA chiar și după ce PET-ul va fi dus la umbră, practic continuu va elimina/TRANSMITE Bisfenol A în suc, apă etc, timp îndelungat. Deci PET-uul chiar e DE UNICĂ FOLOSINȚĂ! și nu se spală cu apă caldă nici cu apă fierbinte... căci ulterior se va transmite Bisfenol A (Bisphenol A) care este toxic, în lichidul din PET (a se vedea codul specific tipului de plastic folosit la PET, care este înscris într-un triunghi gen cifra 1, 2, 5 etc))
SURSE:
  1. Răzvan-Ioan TULPANViaţă şi sănătate... pentru o viaţă sănătoasă”, Sibiu, 2010, pp. 39-46;
  2. Răzvan-Ioan TULPANAlimentaţie sănătoasă. Nutriţie naturală [...]”, Sibiu, 2012, pp. 14, 20-26, 72 şi 172-174;
  3. Marius Theodor CABA, „Dietoterapie tradiţională chineză”, Ed. Cimarron, Sibiu, 2011, pp. 106-107 ş.a.
  4. Daniel REIDTAO. Cartea completă de medicină tradiţională chineză”, Editura Colosseum, Bucureşti, 1996 - Atenţie, în carte sunt şi lucruri nepotrivite pe care eu nu recomand a fi folosite! [n.m./nota mea];
  5. Paul ROBERTSSfârşitul hranei. Pericolul înfometării în era supermarketurilor”, Editura Litera Internaţional, Bucureşti, 2009;
  6. Plante medicinale şi condimente”, Editura Aquila '93, 2000, pp. 87-88;
  7. Ierom. Ghelasie GHEORGHE, „Crealele, între Sacru şi Medicină”, colecţia Isihasm;
  8. Revista „Familia ortodoxă”, nr. 8 (31) august 2011, pp. 19-20;
  9. http://www.familiaortodoxa.ro/;
  10. http://www.inspq.qc.ca/pdf/publications/705-WaterFluoration.pdf;
  11. http://www.cdc.gov/healthywater/drinking/;
  12. Centrul de Control şPrevenire a Îmbolnăvirilor - Atlanta, Georgia - SUA: http://www.cdc.gov/oralhealth/waterfluoridation/fact_sheets/states_stats2002.htm;
  13. Inspecţia pentru Alimente şMedicamente SUA - http://www.fda.gov/;
  14. http://www.cancer.org/cancer/cancercauses/othercarcinogens/athome/water-fluoridation-and-cancer-risk;
  15. http://www.nationalacademies.org/nrc/;
  16. http://tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/ .
DESPRE AUTOR:
  • Răzvan Ioan Tulpan este analist, contabil, licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al ULBS, cercetător independent şi veterinar. Autorul coordonează şi tehnoredactează lucrări de LICENŢĂ şi MASTERAT, la cerere.
  • Articolele sale sunt vizibile pe www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com.
  • Cărţile sale despre alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale, enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a. pot fi achiziționate şi din librăria din Promenada MALL, sau pot fi comandate direct de la autor, la adresa de      E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com 

vineri, 11 martie 2016

TEHNOLOGIE şi INOVAŢIE la Sibiu. Sâmbătă-duminică, 12-13.03.2016, la Facultatea de Inginerie a ULBS

Provocare pentru studenți: Hackathon Innovation Labs*

(conf. http://www.mesageruldesibiu.ro/provocare-pentru-studenti/)

În acest weekend, se va desfăşura la Sibiu Hackathon-ul Innovation Labs 2016, dedicat tinerilor pasionați de tehnologie care au o idee creativă de produs și vor să testeze experiența unui start-up tehnic. Evenimentul se va desfăşura în holul Facultății de Inginerie.
Programul Innovation Labs 2016, organizat de Tech Lounge, în parteneriat cu Orange, Carrefour și The American-Romanian Foundation, a debutat cu Hackathon-ul din capitală care a avut loc între 5 – 6 martie, în Universitatea Politehnica din București. În weekendul ce urmează, 12 – 13 martie, vor avea loc Hackathoanele din Sibiu, Cluj-Napoca și Timișoara.
24 de ore
Hackathon-ul de 24 de ore oferă tinerilor șansa de  a-și contura ideile creative mai clar, a le demonstra în practică și a-i convinge pe cei din jur de potențialul lor. Echipele care demonstrează cel mai mare potențial în cadrul Hackathon-ului au șansa de a participa în cadrul unui program de mentorat de trei luni, alături de unii dintre cei mai cunoscuți specialiști din industriile antreprenorială și IT&C din țară.
Sprijin substanţial
În cadrul programului, echipele vor avea acces la echipamente și soluții puse la dispoziție de către partenerii Innovation Labs 2016, precum și la medii de testare reale pentru aplicațiile dezvoltate. Spre exemplu, Orange pune la dispoziție kit-uri Internet of Things (IoT) ce includ SIM-uri M2M, trafic de date național nelimitat și acces la platforma Orange Datavenue. Un alt beneficiu pentru participanți este accesul la informațiile oferite de hotspot-urile Orange Mobile Wi-Fi pentru aplicațiile bazate pe servicii de localizare a mijloacelor de transport în comun, camere IP sau senzori mobili de mediu permanent conectați. Serviciul Flexible Computing va găzdui aplicațiile, iar Orange SMS API pentru interconectarea cu serviciul SMS Gateway va permite trimiterea și primirea de mesaje Application2Person și realizarea de rapoarte în timp real pentru echipele participante la Innovation Labs 2016.
Despre Innovation Labs
Innovation Labs 2016 este un program organizat de către Tech Lounge, Simplon, Fundația Comunitară Sibiu și BanatIT cu sprijinul Orange, Carrefour, The Romanian-American Foundation și alţi parteneri, companii de succes din România şi din străinătate, dar şi Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea de Vest din Timişoara.*
_________________________________________________________________________________
*Informaţiile anterioare (de mai sus) au fost preluate/citate de pe website-ul publicaţiei/ziarului Mesagerul de Sibiu!
Sursa principală:*

Alte surse:

marți, 8 martie 2016

LA MULŢI ANI! de Ziua Femeii

O primăvară minunată, cu împliniri şi cu bucurii, 
pentru toate domnişoarele şi doamnele din toată lumea! 
cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii - 8 Martie!

LA MULŢI ANI!

https://www.youtube.com/watch?v=MUuNDb-nm5M

marți, 1 martie 2016

Ziua Mărţişorului - 1 Martie! cu premii

O primăvară minunată, pentru toate domnişoarele şi doamnele, 
cu ocazia Zilei Mărţişorului - 1 Martie!
Domnişoarele şi Doamnele care comandă şi achiziţionează cărţi de ale autorului, 
direct de la autor în perioada 01-08 Martie 2016, 
beneficiază de un premiu special de la autorul Răzvan TULPAN. 
La alegere, dintre 3 categorii de premii disponibile* 
(*cheltuielile de expediere prin poştă revin comanditarului; 
pentru persoanele din Sibiu nu sunt cheltuieli):
  • o ciocolată de calitate
  • o carte
  • un Mărţişor şi un bucheţel de flori
Preţurile sunt afişate în oferta de mai jos. Vă aşteptăm!
CONTACT şi COMENZI prin mesaj e-mail cu titlul "123 COMENZI": 
E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com